Zoomirajmo ravnopravnost

Trenutno pregledavate Zoomirajmo ravnopravnost
CESI-Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje organizira izložbu fotografija pod nazivom “Zoomirajmo ravnopravnost” s ciljem promocije ravnopravnosti muškaraca i žena.
Izložba nastoji istražiti i dokumentirati doprinos i ulogu muškaraca u procesu postizanja rodne ravnopravnosti.
Izložba će se održati u periodu od 02. – 10.10. 2012. u Showroomu, Galerija Nova, Teslina 7, u Zagrebu.
Na otvorenju, 02.10. s početkom u 17 sati, će biti dodijeljene i nagrade najboljim fotografijama prema ocjeni stručnog žirija koji su činili Ana Opalić, fotografkinja; Saša Ban, redatelj i Vedrana Kobaš, psihologinja; a o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti govoriti će Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, članovi/ce stručnog žirija i predstavnica CESI.
Devetnaest izložbenih fotografija pokušavaju dati odgovor na pitanje živimo li u društvu u kojem muškarci postaju skloniji podržati rodnu ravnopravnost. Autori i autorice fotografija dokumentirali su rodnu (ne)ravnopravnost i angažman muškaraca u svakodnevnim kućanskim poslovima, u brizi o djeci i starijima, i neplaćenom volonterskom radu. Je li svakodnevno pripremanje hrane muška domena? što ostaje kada se potroše rodne uloge? Može li se fotografijom ilustrirati razvoj društvene svijesti? pitanja su o kojima govore fotografije.
Izložba fotografija dio je CESI projekta “Muškarci i rodna ravnopravnost u Hrvatskoj” kojem je cilj senzibilizirati donositelje odluka i kreatore politika i programa o potrebi uključivanja muškaraca u postizanje rodne ravnopravnosti. U prilog potrebi i važnosti uključivanja muškaraca, govore podaci CESI istraživanja gdje se pokazalo da većina muškaraca podržava rodnu ravnopravnost na razini stavova ali se to ne vidi u njihovom ponašanju.
Izložba je realizirana uz podršku CARE International, Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, “što, kako i za koga/WHW” i nakladničke kuće AGM.
Više informacija o programima i projektima CESI na:

Odgovori