Zimska idila razvedene žene

Trenutno pregledavate Zimska idila razvedene žene

A, ne! Ovaj put vas nitko neće zeznuti. Prošle su godine mučnog soliranja, ugađanja nezadovoljnom mužu, svekrvinih prijekornih pogleda i peckavih komentara. Ove godine pobrinut ćete se da doživite scenografiju iz spota “Last Christmas“.

Razvedeni ste (sretno), a imate i novog mlađahnog dečka s kojim ste isplanirali nezaboravnu zimsku idilu. S bivšim ste se još u kolovozu dogovorili da će on uzeti djecu na samo jedan od tri tjedna zimskih praznika, stoga možete mirno odahnuti. Sve vam se čini nestvarno, jer idila može početi! Nije važno hoće li biti snijega, hoćete li se grudati ili sanjkati. Bitno je da ste daleko od svijeta i da vatrica romantično pucketa u kaminu. I da medvjeđe krzno bude debelo, s obzirom da ćete dosta vremena provoditi na njemu, hihi hi! Ne zamišljate čak ni G. Clooney-a jer savršeno ste zadovoljni slikom koja vam titra pred očima. Gleda vas pogledom punim obožavanja i nosi kao kap vode na dlanu. Ništa mu nije teško napraviti i skida vam zvijezde s neba, dok se vi osjećate kao princeza zatočena na stranicama prekrasne bajke. Veselite se kao malo dijete i odbrojavate sate do polaska.

Brižni otac vaše djece, koji je čitavu proteklu godinu bio strašno zaposlen i zato nije mogao kvalitetno provoditi vrijeme sa svojom mladunčadi, obećao im je to nadoknaditi. Evo, samo što nije pozvonio na vrata! Djeca nestrpljivo čekaju, uredno spakirana i spremna za put, no njega nema na vidiku. Crv sumnje nagriza vašu smirenost i igra se s vašim živčekima. Djeca nervozno cupkaju pred vratima i neprekidno zapitkuju: “Mama, kad će tata doći?“ Smirujete sve nervozniju djecu i pokušavate ostati pribrani, jer nitko vam neće ukrasti vašu zasluženu zimsku idilu! Ili ipak hoće?

Nakon nekoliko dugih sati iščekivanja konačno zazvoni telefon. Osjećaj olakšanja preplavljuje vaše ko struna napeto tijelo. Sigurni ste da je to vaš bivši, koji se ispričava jer je zapeo u gužvi i moli da djeca siu kako bi konačno krenuli na skijanje. U pravu ste, ali samo djelomično: “Slušaj, jako mi je žao, ali došlo je do nekih komplikacija, moraš razumjeti…“

Brižan otac apelira na vaše suosjećanje i razum (iako je sve ove godine tvrdio kako ga nemate) jer on je premoren i rastrgan. Premoren je od silnog posla i čestih putovanja, a rastrgan je između ljubavi prema svojoj dječici i idile u snježnim planinama sa svojom novom mlađahnom prijateljicom, koja je alergična na djecu. Nerado se i nadasve teška srca odlučuje za ovo drugo, jer potreban mu je odmor, a djeca će se ionako dobro provesti na zagrebačkom asfaltu. Barem je siguran da ih neće zatrpati velika snježna lavina.

Naravno, uvijek ih može povjeriti na čuvanje svojoj majci (s kojom niste baš u naj-odnosima), no nije baš siguran kako bi njegova majka izdržala tih sedam dana jer djeca su jako živahna (nemate pojma od kud mu ta informacija). Scena iz spota “Last Christmas“ polako nestaje pred vašim očima. Umjesto zimske idile vidite svoju zgroženu ex-sveki koja se užasnuto pita: “Kakva je to samo majka? Kakva majka samo tako može ostaviti svoju djecu i otići u planine? I to s pet godina mlađim dečkom?“ Gospođa je prikladno zaboravila da je to isto učinio i njezin sin, samo s petnaest godina mlađom…

S usiljenim smiješkom objašnjavate djeci kako je zločesti striček Grinich ukrao idiličnu zimsku čaroliju.

by Rosie Kugli

Odgovori