Ženski vokalno instrumentalni ansambl Lipe

Ženski vokalno instrumentalni ansambl Lipe
Pogledajte s kim smo se družili i gdje smo bili prošlog vikenda?! Na Siscia open jazz &; blues festivalu uživali smo na koncertu Lipa. Tko su Lipe? Pročitajte našu priču i upoznajte ih!
One su gospoe u najboljim godinama. Pokrivaju sva razdoblja ženske zrelosti, jer meu ovih 15 članica, naći ćete žene u dvadesetima, tridesetima…, šezdesetima. Za sebe kažu da su različitih visina, širina i težina, a povezuje ih zajednička velika ljubav – ljubav prema pjesmi!
I tako već niz godina! Baš ova godina im je slavljenička, jer u njoj obilježavaju 20 godina rada. Godine su to predanosti, ali i odricanja. Ponekih razočaranja (teško je dobiti financijsku potporu, čak i kad ste već prepoznati kao vrijedan proizvod), ali i nemjerljivo pozitivnih emocija nakon uspješno odraenih nastupa diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.
Kao prave multifunkcionalne žene, ove su simpatične i vrckave gospoe i organizatorice “Smotre malih vokalnih sastava SMŽ“, te tradicionalnog koncerta “Pjevaju zajedno“.
Skromne, kakve uspješne žene obično i jesu, tek usput spomenu nagrade koje su osvojile, ali ne možemo zatajiti veliki uspjeh koji su si Lipe poklonile za 20ti roendan! Ove su godine, naime, u popularnom showu HRTa, Do posljednjeg zbora“, ušle u polufinalnu emisiju, čime su se uvrstile meu 5 najboljih zborova u Hrvatskoj, što je doista veliki uspjeh!
Kako Lipe zvuče poslušajte ovdje.
Na svom repertoaru, ovaj prvenstveno folklorni ansambl, ima obrade raznih tradicionalnih pjesama koje njihovom a cappella pjevanju prilagoava prof. Dražen Kurilovčan, koji baš kako to ansambl i želi, folkloru daje neku drugu i drugačiju dimenziju, ali repertoar u posljednje vrijeme, sve više šire obradama zabavnih pjesama, što nailazi na jako pozitivne reakcije publike, koje će, uvjereni smo s vremenom biti sve više i više. ..

Odgovori