Žena godine 2013.

Žena godine 2013.

Pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, a u organizaciji časopisa Zaposlena, 9. srpnja održan je izbor za “Ženu godine” u hotelu Esplanade Zagreb.

Ove godine bilo je nominirano šest kandidatkinja koje su tijekom protekle godine, kroz svoju profesiju dale doprinos većoj vidljivosti žena u hrvatskom društvu.

One su: Sanja Opačak, vlasnica tvrtke Paprenjak, Dubravka Vrgoč, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, Gordana Frgačić, autorica knjige “Zašto smo manje plaćene?“, Ana Grgić, šefica kuhinje hotela Esplanade Zagreb, Marijana Puljak, voditeljica IT produkcije Societe Generale Splitske banke i Vanja škorić, viša pravna savjetnica u GONG-u.

Već četvrtu godinu, partner projekta je i Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH s ravnateljicom Ureda mr. sc. Helenom štimac Radin. Ga štimac Radin istaknula je kako su žene nominirane za titulu “Žene godine“ primjer mnogim drugim ženama u Hrvatskoj.

Po prvi puta ove godine kao partner projekta uključio se i Grad Zagreb odnosno gradonačelnik grada Zagreba koji je prisustvovao svečanosti.

Michele Boccoz, Dubravka Vrgoč, Vesna Trnokop Tanta, Helena Stimac Radin

Već tradicionalno, izbor je podržalo i Veleposlanstvo Francuske u RH. Tom prilikom, veleposlanica Michele Boccoz, izrazila je zadovoljstvo uspješnom suradnjom na ovom projektu. Važnost manifestacije prepoznala je i Hrvatska gospodarska komora s potpredsjednicom Vesnom Trnokop Tantom koja je čestitala glavnoj urednici časopisa Zaposlena na kontinuiranom promicanju ženskog poduzetništva, kao i višegodišnji partner-sponzor Erste Card Club.

Ana Gruden, Milan Bandić, Dubravka Vrgoč

Ana Gruden, glavna urednica časopisa “Zaposlena“ zahvalila je partnerima projekta na podršci te na kraju svečanosti proglasila Dubravku Vrgoč za “Ženu godine 2013“. Ravnateljica ZeKaeM-a zaslužna je za činjenicu da je to kazalište danas poznato i cijenjeno u kazališnom svijetu i izvan granice Hrvatske, a njezin projekt Festival svjetskog kazališta prepoznat je kao jedan od najvažnijih kulturnih dogaaja u Hrvatskoj.

“Dubravka Vrgoč posjeduje nevjerojatan spoj menadžerskih sposobnosti i umjetničkog znanja dosad gotovo nevien u hrvatskom kazališnom kontekstu“, istaknula je na kraju obrazloženja Ana Gruden.

Michele Boccoz, Abdelaziz Tadjousti, Susan Cox, Emanuela d’Alessandro

Ovogodišnjem izboru odazvali su se brojni poznati gosti iz političkog, poslovnog te javnog života: gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, guverner HNB-a Boris Vujčić, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, saborske zastupnice Gordana Sobol, Mirela Holy, Ingrid Antičević Marinović, veleposlanica Australije Susan Cox, veleposlanica Italije Emanuela D’Alessandro, Prvi savjetnik Veleposlanstva Kraljevine Maroko u Hrvatskoj Abdelaziz Tadjousti, prof. Mirjana Krizmanić, te mnoge druge osobe iz poslovnog i javnog života poput Javiera Gonzaleza Pareje, generalnog direktora tvrtke Bosch za Adria regiju, Željke Antunović, Branke Valentić ravnateljice Hine, Marije Klaić, direktorice marketinga Opela za Hrvatsku i BiH, glumice Mile Elegović, Maria Sedmaka urednika na HTV-u i mnogih drugih, a program je vodila poznata voditeljica Iva šulentić.

Fotografije: Laurusdan


Odgovori