Završio najveći dosad PERWOLL FASHION.HR

Završio najveći dosad PERWOLL FASHION.HR

Jubilarno 15. izdanje Perwoll FASHION.HR-a završilo je ovacijama publike oduševljene prikazanim modelima. Organizatori su za posljednju večer ostavili predstavljanje modela doajenke hrvatske modne scene, Branke Donassy, koja je otvorila večer predstavivši konceptualnu reviju simoličnog naziva “Quo vadis” inspiriranu trenutnim promjenama u modi i društvu.

Talentirana Pavla Aleksić prikazala je aktualnu kolekciju koja se zasniva na jednostavnosti i opuštenosti, a elegantan dizajn i ovoga su puta zaokružili kožni remeni s potpisom hrvatske tvornice “Viktor”.

Priliku da se predstave domaćoj publici, rame uz rame etabliranim modnim imenima, dobili su pobjednici ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll – Silvio Ivkić i Marija Kulušić. Kroz svoju kolekciju Silvio je pokušao spojiti svakodnevnu odjeću s avangardom uz dodatak autorskog nakita Coded edge, dok se Marija inspirirala gotičkom arhitekturom. Sjajne debitantske kolekcije najavile su da je pred njima blistava modna budućnost.

Majstor muške mode, Ivica Klarić koji stoji iza branda IK STUDIO, prikazao je kolekciju Desert city koja predstavlja spoj tzv. beduinske odjeće i strogog poslovnog muškog odijela, a namijenjena je urbanim poslovnim ljudima koji žele odjeću s pomakom.

Večer je kulminirala ekskluzivnom samostalnom revijom Roberta Severa, održanom u suradnji sa Storybook-om na zasebnoj pisti. Robert je s kolegom dizajnerom Brankom Bastalićem predstavio cjelovitu muško-žensku pret-a-porter kolekciju “Chic nouveau” inspiriranu klasičnim, bezvremenskim odjevnim predmetima koji su interpretirani na novi, suvremeni način. Kolekciju zaokružuju modni dodaci, RS torbe u muškim, ženskim i unisex varijntama te nakit koji potpisuje Slobodan Velicki.

Uspješna posljednja večer bila je pravi “šlag na torti” za slavljenika – 15.po redu Fashion.hr, koji je i otvoren uspješnom,eksluzivnom revijom Aleksandre Dojčinović.

Aleksandra je na večeri otvorenja predstavila ekskluzivnu pret-a-porter kolekciju inspiriranu Opel Adam-om koji baš kao i Aleksandrin stav odražava stav i osobnost pojedinaca koji i sami kreiraju trendove, ne boje se novih stvari, a moda i stil su im bitni.

Ultraženstvenost je i dalje Aleksandrin zaštitni znak, a kroz cjelokupnu kolekciju provlači se mnoštvo boja i upečatljivih detalja. Krojevi su pomalo strožih linija, i dalje sa naglaskom na volane, a osim lepršavih haljina koje utjelovljuju ženstvenost, Aleksandra je prikazala i atraktivne kapute koji će se zasigurno naći u ormarima domaćih ljubiteljica mode. I ove sezone naglasak je stavila i na zanimljiv asesoar, konkretno na kožne torbe koje dolaze u nekoliko različitih efektnih varijanti.Odgovori