Zavodnik u papučicama

Trenutno pregledavate Zavodnik u papučicama

Draga Rosie,

bit će već skoro godina dana kako sam ga upoznala i doslovno poludjela za njim. Bio je sve ono što sam oduvijek željela, no nikad, ni u najluđim snovima, nisam pomišljala da bi se baš on mogao odlučiti za mene.

Odmah sam ga primijetila, dominirao je prostorijom, bio je predivan, pravi frajer, zavodnik, okružen blistavim curama koje se motaju oko njega. Sebe nikad nisam doživljavala kao neku “vrhunsku“ curu, govorili su mi da sam slatka i to je sve. Iste sekunde smrtno sam se zaljubila u njega i nisam mogla vjerovati svojoj sreći kad mi je pristupio. Oborio me s nogu. Bio je tako siguran u sebe, a kako i ne bi kad je mogao imati curu koju god je poželio. Započeli smo vezu i on se vrlo brzo doselio k meni. Ja sam mu ugađala na sve mile i moguće načine, kuhala njegova omiljena jela, čak sam mu i novce često posuđivala. On je neko vrijeme bio divan, u početku, no vrlo brzo kao da je opet imao crva u guzici. Navečer bi se uredio i odlazio van, naravno bez mene, jer ja sam morala spavati kako bih se ujutro mogla ustati i odlaziti na posao (neko je morao zaraivati).

Uskoro su naravno počeli problemi. Glasine o njegovim aferama brzinom munje dospjele su i do mene. On bi mi uvijek obećao da će prestati, onda bi se neko vrijeme primirio, navečer bi ostajao kod kuće i zajedno bismo gledali TV. To su mi bili najljepši trenuci… Onda se zasitio kućne atmosfere i opet je bilo po starom. Opet svae, plakanja, mirenja i nekoliko tjedana mira. Sad smo opet u mirnoj fazi, no ja se ne mogu opustiti jer znam da će uskoro biti sve po starom… Užasno se bojim jer ga volim i ne mogu bez njega, ali sve me to iscrpljuje. Više nemam mira, stalno razmišljam kako će ubrzo opet postati nemiran…

****

Pazi što želiš jer bi ti se baš to moglo ostvariti – jedan od onih iritantno mudrih narodnih bisera koji su (što iritira još i više) istiniti!

Zaljubili ste se u vrhunskog frajera, fatalnog muškarca, miljenika žena, neodoljivog zavodnika – jer to ste željeli, zar ne? Međutim, zaboravili ste da je u paket-aranžmanu tog vrhunskog mačo muškarca upakirana još i dodatna oprema.

Dobro ste znali kakvim talentima raspolaže vaš dragi, štoviše, baš vas je to i privuklo k njemu, jer niste se zaljubili u neuglednog činovnika, neurotičnog znanstvenika, nego u tipa koji po defaultu obara s nogu. Znam, mislili ste da ćete ga promijeniti – uobičajena i najčešće rasprostranjena zabluda koja se poput fosila iz mezozoika okamenila u našoj svijesti – ali ne ide to samo tako. Ljudi se teško mijenjaju, a okorjele zavodnike skoro da je nemoguće promijeniti. Potrebno je više od čarolije i pohanih pilećih bataka da se ljubimac žena preko noći preobrazi u samo vašeg ljubimca. Bojim se da će vaš zavodnik nastaviti rasipati svoj jedini (čitaj zavodnički) talent i da će njegov nemirni avanturistički i pustolovni “crv” sve više nagrizati vaš duševni mir. Vjerujte mi, iz iskustva znam da muškarci koji posjeduju takve “vrline“ ne čeznu za kućnim ogrtačem, udobnim papučicama i lošim TV-programom. Ako mene pitate, čini mi se da su vaši napori da gospodina Zavodnika pretvorite u gospodina Kućnog slični Planu 21…

by Rosie Kugli

Odgovori