Zagreb Tourfilm Festival

Trenutno pregledavate Zagreb Tourfilm Festival
U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Balduči filma u Zagrebu, u prostorima Muzeja Mimara, od 4.-6. srpnja, 2012. godine održat će se Prvi ZAGREB TOURFILM FESTIVAL- meunarodni festival turističkog filma.
Zagreb Tourfilm festival dobio je kandidaturu za članstvo u CIFFT-u – Comité International des Festivals du Film Touristique. CIFFT obuhvaća meunarode filmske festivale koji se održavaju diljem svijeta.

Temeljni cilj Zagreb Tourfilm festivala jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promoviraturizam u sljedećim aspektima: turistička destinacija (grad,regija, zemlja), avanturistički turizam, ekstremni sportovi, sportski turizam (skijanje, planinarenje, biciklizam), nautički turizam, hoteli i resorti, ljudi, kultura i tradicija, religijski turizam, ruralni turizam, kongresni turizam.

Cilj je i posebno nagraditi filmove koji promoviraju Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Organizatori žele educirati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promoviraju destinaciju obraćajući se ciljanim skupinama te omogućiti svim zainteresiranima da prate najnovije trendove. Isto tako žele potaknuti mlade da uu u svijet turizma – kao njegovi promotori ili jednostavno kao turistički djelatnici.

Publika će na festivalu moći uživati u najboljim turističkim filmovima iz čak 37 zemalja svijeta, s obzirom da peteročlani stručni žiri, koji radi na odabiru najboljih filmova, čine relevantni domaći i europski stručnjaci meu kojima i sam direktor CIFFT-e gospodin Alexander Kammel. Za predsjednika žirija odabran je Đelo Hadžiselimović – najpoznatiji hrvatski TV urednik. Ostali članovi žirija su David Cooper iz španjolske, koji je dvije godine za redom osvojio nagradu za najbolji film u svijetu, te Andreas Meschuh iz Austrije -autor najboljeg filma u svijetu 2010. godine, te snimatelj Maroje Žanetić iz Dubrovnika.
Direktorica festivala je Spomenka Saraga, filmska producentica koja se već trideset godina bavi snimanjem isključivo turističkih filmova od kojih su mnogi osvojili nagrade na festivalima diljem svijeta, a vrlo često je i članica meunarodnih žirija na festivalima turističkih filmova.
Filmovi koji će proći selekciju i biti prikazani na festivalu govoriti će o raznim tipovima turističke atraktivnosti – od promocije turističkih destinacija, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude.
Zaljubljenici u putovanja moći će uživati u programu, gdje će se prikazivati filmovi u četiri kategorije: spotovi do 2 min, promotivni filmovi do 7 min, promotivni filmovi do 60 min i kategorija TV reportaže i TV dokumentarni film do 60 min.
Uz filmski program pripremljen je i raznovrsni popratni program za goste festivala. Za vrijeme trajanja trodnevnog festivala održat će se i okrugli stol na temu “nove tehnologije u produkciji turističkog filma”, bit će organizirani izleti, prezentacije turističke ponude Zagreba, razgovori i druženje s autorima filmova. Ulaz na projekcije i popratni program je slobodan.
Najavljen je velik broj gostiju iz cijelog svijeta – redatelja, snimatelja, producenata, predstavnika turističkih organizacija, ministarstava turizma i ostalih koji su se kandidirali za jednu od nagrada.
Ne propustite festival, počastite se besplatnim izlaskom, odaberite svoju sljedeću destinaciju za putovanje ili naprosto uživajte u ljepotama svjetskih destinacija koje je za vas ove godine “odabrao Đelo Hadžiselomović”…
Više o programu saznajte ovdje.

Odgovori