Zagreb Adventure Festival

Trenutno pregledavate Zagreb Adventure Festival

ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL je meunarodni festival pustolovnog turizma, aktivnog odmora, sporta i rekreacije na otvorenom koji će se održati 4. i 5. svibnja 2013. na zagrebačkom jezeru Jarun.

Festival je to koji okuplja sportske klubove i saveze, turističke agencije iz domene pustolovnog turizma, prodavaonice sportske opreme i mnoge druge izlagače (proizvoače i distributere) koji u svojoj ponudi imaju outdoor opremu.

Život u urbanim sredinama pruža čovjeku brojne mogućnosti, no u posljednje vrijeme najčešće se povezuje s užurbanošću i prekomjernom količinom stresa. Zbog manjka vremena i novca, gradski čovjek se nesvjesno prepušta rutini i tako sam sebi ograničava prostor kretanja, ne sluteći kakve to štetne posljedice ima za njegovo zdravlje.

ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL približiti će prirodu urbanom čovjeku, otkriti mu brojne mogućnosti i potaknuti ga da je iskoristi na način na koji mu se ona i sama nudi.

Posjetitelji festivala se mogu besplatno okušati u slobodnom penjanju, letu balonom ili zmajem, adventure parku, wakeboardu, ronjenju…, a sudjelovanjem u raznim natjecanjima za početnike, mogu osvojiti i vrijedne nagrade.

Cilj festivala je osvješćivanje i uključivanje graana u aktivnosti u prirodi, brigu o prirodi (ekologija) i konzumiranje aktivnog vida odmora.

Ovakvih festivala ima i drugdje, ali ako su i na otvorenom, zasigurno se ne odvijaju u glavnom gradu, na 20-ak minuta od centa grada!

Zagreb Adventure Festival obogaćuju i dodatni sadržaji. To su prezentacije profesionalaca, humanitarna akcija, timske igre na koje se mogu prijaviti posjetitelji uoči Festivala, projekcije video skečeva prijavljenih do 26.4.2013. na video natječaj Be adventurous! Ready, set, go! Win a GoPro! kao i dodjele nagrada najkreativnijim video uratcima te autorima najpopularnijih fotografija prijavljenih do 30.4.2013. na foto natječaj Prirodan pokret.

Više o Zagreb Adventure Festivalu na www.adventurefestival.com.hr i njihovoj Facebook stranici – httpss:/www.facebook.com/ZagrebAdventureFestival.



Odgovori