Young Women in Adria odaje tajne uspješne karijere

Trenutno pregledavate Young Women in Adria odaje tajne uspješne karijere

Brend za poslovne žene Women in Adria, organizirao je event pod okriljem svog novog (pod)branda Young Women in Adria koji je namijenjen mlaoj populaciji žena. Prvi event na temu “Tajne uspješne karijere“ održan je u četvrtak 03. listopada u restoranu Spoon pod pokroviteljstvom Badela 1862.

Prema rezultatima zadnjeg popisa stanovništva, žene su u svim dobnim skupinama do 50-te obrazovanije od muškaraca. Istovremeno, udio žena na vodećim pozicijama i u poduzetništvu je još uvijek zanemariv. U upravama hrvatskih tvrtki, žene čine manje od 20%. Vlasnice su oko 30% tvrtki u Hrvatskoj te imaju manje samopouzdanja za pokretanje vlastitog biznisa i više se boje neuspjeha od muškaraca.

Najveća razlika u obrazovanju izmeu muškaraca i žena je upravo u mlaim dobnim skupinama: u dobnoj skupini 25-29 33,7% je visokoobrazovanih žena nasuprot 19,9 % muškaraca; u skupini 30-34 31,8% je visokoobrazovanih žena u odnosu na 20,9% muškaraca. Upravo na temelju tih podataka, razvila se se potreba za osnivanjem Young Women in Adria koji je orijentiran na mlau populaciju kojoj su potrebne informacije, alati i uzori za razvoj uspješne karijere u poslovnom svijetu ili poduzetništvu.

Gost predavač na prvom ovakvom eventu bio je Saša Jurković, career coach i direktor portala Posao.hr. Opsežno predavanje obuhvatilo je sve aspekte upravljanja karijerom, interno unutar tvrtke te prilikom prelaska u novu, pregovore, poduzetništvo kao karijeru, vrijedne savjete s muške strane te mnoštvo drugih savjeta i zadataka.

I ovaj Women in Adria event održan je uz potporu Badela 1862 koji je sudionice častio Martini Royal koktelima u kojima su imale priliku uživati za vrijeme predavanja i neizostavnog networkinga.

Sljedeći Young Women in Adria dogaaj planira se za siječanj kada će se u suradnji sa partnerom 3PlusInternational nakon New Yorka, Londona, Brisela i Pariza, u Zagrebu održati Mini-mentoring event na kojem će iskusne korporativne žene mentorirati mlae o tajnama uspješne karijere.

Pripremila: Ivana Matić, WIA

Fotografije: WIA

Odgovori