Vratite se u formu u FORMI – Insanity Workout program

Trenutno pregledavate Vratite se u formu u FORMI – Insanity Workout program

Fitness centar FORMA nalazi se u najužem centru grada, u Hebrangovoj 21, a prostire se na 600 m2. Centar nudi široki raspon rekreativnih sadržaja koji omogućuje da ljudi svih dobnih skupina pronau način fizičke ili psihofizičke rekreacije koji im najviše odgovara.

U centru se nalazi moderno ureena teretana obogaćena cardio programom, dvorana za održavanje aerobic programa sa širokom ponudom rekreativnih programa i dvorana za borilačke sportove.
Jamac kvalitete su i instruktori koji svojim rejtingom i educiranošću čine programe još zanimljivijima i koji tokom cijelog radnog vremena prate rad, programiraju i pomažu prilikom treninga.

Novi program koji se odnedavno nudi u centru, koji je time potvrdio da prati svjetske fitness trendove je Insanity Workout program.
Program je osmislio Shaun T koji sasvim sigurno spada u najbolje svjetske fitness trenere u zadnjih pet godina. Program zahtijeva 45 minuta potpune predanosti i koncentracije, kao i adekvatnu ishranu koja se zasniva na niskom unosu ugljikohidrata.
Odreeni dijelovi programa se baziraju na maksimalnom intervalnom treningu, što u praksi znači da vježbe izvodite sa maksimalnim intenzitetom duže vrijeme (3 do 4 minute), a veoma se kratko odmarate (u prosjeku 30 sekundi). Sve vježbe se, praktički, rade gotovo do “fail pointa“ i to na kraju rezultira trošenjem i do 1000 kalorija po vježbi, ako se radi pravilno.
Insanity se sastoji se od različitih programa. Neke od vježbi se baziraju na kardio aktivnostima ( za smanjenje masnih naslaga), na polimetriji (poboljšana kondicija i eksplozivnost), imaju elemente sportskih drilova (za brzinu i agilnost), resistance treninga(za definiciju gornjeg dijela tijela) i core vježbi (trbušnjaci i jezgra).


Djelovanje Insanity-a:
– Insanity djeluje “agresivno” na organizam i tijelo mijenjajući ga od prvog dana jer svojim 45 minutnim trajanjem ispunjava tzv. uslove produženog djelovanja (preko 30 minuta) koji su neophodni za značajan efekt u reguliranju tjelesne težine;
– Istezanje koje je zastupljeno u svakom od deset programa dovodi do povećanja fleksibilnosti;
– Skoro čitav program baziran je na kardio vježbama maksimalnog intenziteta koje povoljno djeluju na srčani mišić i na taj način djeluju i preventivno na razvoj hipertenzije;
– Uključuje u svoj rad veliki broj mišića koji se svakim treningom iskorištavaju do maksimuma i tako poboljšava snagu i izdržljivost;
– Povećava eksplozivnost;
– Iscrpljujući dnevni programi smanjuju apetit i dovode do uravnoteženosti ishrane.

Koncept vježbi je zamišljen za period od 60 dana i u njima se ne koriste utezi niti bilo kakva druga oprema . Radi se o trenutno najekstremnijem obliku fitness-a koji postoji pa se preporučuje prije početka vježbanja odraditi “fit test” kojim se stječe općeniti dojam o kondiciji i fizičkoj spremi.

Više o fitness centru FORMA naite na: https:/www.fitness-forma.com/
Ili na njihovoj FB stranici

Odgovori