Visoke pete su prvi izbor obuće za Hrvatice koje putuju zrakoplovom

Visoke pete su prvi izbor obuće za Hrvatice koje putuju zrakoplovom

“Udobnost prije svega“ – moto je to zrakoplovnih putnika iz Hrvatske koji na kratkim i dugim letovima biraju što laganiju i udobniju odjeću, pritom ipak posvećujući pažnju svom stilu. Rezultati su to velikog istraživanja kojeg je provela zrakoplovna kompanija British Airways meu svojim putnicima iz Francuske, Njemačke, Rusije, Turske i Hrvatske.

Kod odijevanja za putovanje zrakoplovom uvijek treba voditi računa o temperaturnim razlikama, trajanju putovanja, detektorima metala i skidanju cipela na kontrolnim točkama.

Očekivano, 97% ukupno ispitanih putnika se kod odijevanja za putovanje zrakoplovom isključivo brine o udobnosti pa ćete hrvatske putnike, kao i ostale europske putnike zrakoplovom, najčešće zateći u ugodnoj majici i trapericama.

Minimalistički stil – Charlize Theron

Ipak, super glamurozna dizajnerska odjeća u zrakoplovima nije nešto što se via samo na filmovima i fotografijama poznatih osoba, ona je doista prisutna kod putnica koje lete na linijama British Airwaysa. Takav stil najviše njeguju putnice iz Njemačke s 12% ispitanica koje su izjavile da se za letove vole odjenuti glamurozno. Putovanje u dizajnerskoj odjeći zasigurno nije stran pojam bračnom paru Beckham, koji na letove uvijek idu sreeni od glave do pete.

Glamurozan stil – David Beckham

Za 97% hrvatskih putnica je udobnost ipak na prvom mjestu, no 1% ih se ipak odlučuje za izgled prave filmske dive i putuje u najdražim komadima dizajnerske odjeće. Hrvatske putnice zato prednjače u nošenju visokih potpetica, njih čak 22% je izjavilo da nose visoke potpetice prilikom leta.

Za razliku od ispitanika iz drugih zemalja koji su odabrali udobnost, 21% muškaraca iz Rusije za putovanja bira poslovni izgled i odijevaju odijela s kravatom i to kako bi privukli pažnju i impresionirali druge.

Zanimljiv je podatak da se većina putnika odlučuje i na modne dodatke za vrijeme putovanja. Tako 14% Turaka najradije nosi šešire, 47% Francuza šalove, a pašminu 32% Rusa. Nezaobilazan modni dodatak za 31% svih ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju su sunčane naočale.

Ukoliko putnici i zaborave ponijeti neki komad odjeće na putovanje zaista nemaju razloga za zabrinutost.

Terminal 5, središnji terminal British Airwaysa na londonskom aerodromu Heathrow, kojeg su putnici proglasili najboljim svjetskim terminalom, nudi neke od najboljih trgovina poznatih robnih marki kao što su: Harrods, Paul Smith, Tiffany, Mulberry, Mappinn &; Webb koje nude zaista šarolik izbor odjevnih predmeta za svaku priliku.


Odgovori