Vinkovačke jeseni

Trenutno pregledavate Vinkovačke jeseni
Najveće kolo na svijetu činit će sudionici mimohoda u narodnim nošnjama i gotovo 50.000 posjetitelja grada Vinkovaca
Velika novost ovogodišnjih 47. Vinkovačkih jeseni zasigurno je i najava najvećeg kola na svijetu u nedjelju 16. rujna nakon svečanog mimohoda ulicama Grada. “Najveće kolo na svijetu očekujemo kako će biti dugačko 3 kilometra, a zaplesat će se na stadionu HNK Cibalije nakon mimohoda i činit će ga sudionici manifestacije u narodnim nošnjama iz cijele Hrvatske što je jedinstven slučaj u cijelom svijetu.
Uz ovo glavno kolo koje čine sudionici, na ulicama grada očekujemo gotovo 50.000 posjetitelja koji će se istovremeno otplesati kolo na trgovima kola po cijelom gradu“ naglasio je vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić dodajući kako će i sve lokalne radio postaje zasvirati zvuke kola u isto vrijeme, a animatori gradskih KUD-ova u središnjem gradskom parku povest će veliko kolo i potaknuti ljude na ples u kolu, dok će dio sudionika mimohoda ostati kod glavne pozornice i ovdje takoer sa posjetiteljima zaplesati uz zvuke tamburice u ritmu šokačkog kola. Najveće kolo na stadionu bit će snimano iz zraka i na taj način ostat će zabilježeno kao simbol zajedništva iz najstarijeg europskog grada.
U nizu novosti rečenih na konferenciji naglasak je dan na humanitarni kraj koncertne sezone 47. Vinkovačkih jeseni koji će se održati uz Miroslava škoru 16. rujna. škoro će zapjevati za djecu s posebnim potrebama članove Udruge za pomoć osobama sa invaliditetom Bubamara Vinkovci i zajednice “Vjera i Svjetlo“. “Unatoč teškim vremenima i nedostatku financijskih sredstava ove godine manifestacija ima i humanitarni karakter i želja nam je pomoći djeci sa posebnim potrebama. Ulaz na koncert biti će simboličnih 10 kuna za odrasle i 5 kuna za djecu do 14. godina“ istaknuo je gradonačelnik Karlić.

Posebno Vas pozivamo u petak 07. rujna na otvorenje Folklornih večeri koje će biti u znaku teme ovogodišnjih 47. Vinkovačkih jeseni “U kolu i oko njega“. “Za sami početak otvorenja Folklornih večeri posjetiteljima će se na najbolji mogući način prikazati “sukob“ sela i grada. Iz pješačke zone u 18,00 sati krenuti će limena glazba DVD-a iz Đakova, plesna skupina Stari fijaker i KUD “Tkanica“ u stiliziranim gradskim odorama u fijakerima, gospoda, grofovi i grofice, dok pak s druge strane grada sa šokačke Ervenice na prve Folklorne večeri kreću Vinkovački šokački rodovi u narodnim nošnjama i u seljačkim kolima, a svi će se “spojiti“ uz kolo i pjesmu na Trgu Vinkovačkih jeseni na prvoj Folklornoj večeri 47. Vinkovačkih jeseni“ istaknuo je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, uz poziv svim Vinkovčanima na sudjelovanje u samom činu otvorenja.

Za sve one koji budu spriječeni sudjelovati na svim glavnim manifestacijama 47. Vinkovačkih jeseni (Folklorne večeri, Svečano otvorenje, Dječje jeseni, Svečani mimohod, Državna smotra folklora) iste će moći pratiti na live internet prijenosu na službenim web stranicama Vinkovačkih jeseni.

Odgovori