Velika javna akcija Ženske sobe – Cvjetni trg

Trenutno pregledavate Velika javna akcija Ženske sobe – Cvjetni trg

Velika javna akcija Ženske sobe, nevladine organizacije koja je svoj rad posvetila suzbijanju nasilja nad ženama održat će se u subotu, 20.10.2012. na Cvjetnom trgu, u 11 sati. Akcija je osmišljena u okviru javne kampanje “Senzibilizacija javnosti za problematiku nasilja u obitelji” i kampanje Sigurno mjesto (www.sigurnomjesto.hr) u okviru koje je Ženska soba pokrenula prvu web stranicu namijenjenu žrtvama nasilja i koju su već podržale mnoge javne osobe (https:/www.sigurnomjesto.hr/poznate/) te takoer i predsjednik Jospipović.

Prema službenim podatcima MUP-a svake je godine u Hrvatskoj prijavljeno izmeu 11 500 i 17 500 počinitelja nasilja u obitelji, a broj žrtava takvih djela kreće se čak izmeu 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u 64% do 71% slučajeva, ovisno o godini.

Inače, Ženska soba pruža direktnu i indirektnu pomoć i podršku žrtvama seksualnog nasilja. U sklopu Ženske sobe otvoren je i Centar za žrtve seksualnog nasilja gdje osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti besplatno i potpuno anonimno pravno, psihološko, medicinsko savjetovanje te prema potrebi psihoterapiju. www.zenskasoba.hr

Najljepše vas molimo da podržite ovu akciju i doete na Cvjetni trg 20.10. u 11 sati i kažete glasno NE nasilju.

Akciju će meu ostalim svojim dolaskom podržati: spisateljica Rujana Jeger, glumice Urša Raukar i Ksenija Marinković, glazbenice Zdenka Kovačićek, Maja Vučić, Ida Prester, Davorin Bogović novinarke i voditeljice Irina Čulinović, Sonja šarunić, Martina Validžić i mnogi drugi, a svoj je dolazak potvrdio i gradonačelnik.

Odgovori