Uspješno završio još jedan Š pancirfest

Trenutno pregledavate Uspješno završio još jedan Š pancirfest
Iza nas je deset dana zabave, smijeha i dobrih emocija – jučer je završio 14. špancirfest. Tisuće posjetitelja prošpancirale su ovih dana Varaždinom i uživale u uličnim performansima, koncertima i drugim čarima špancirfesta.
Za kraj su špancirerima na MTV pozornici svirali Flogging Molly, keltski punk band. Tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske stigli su u Varaždin kako bi u pravom stilu zatvorili ovogodišnji festival. Flogging Molly svirali su gotovo dva sata, a euforija u publici nije jenjavala.
Za dobru atmosferu na Starom gradu zaslužni su i dečki iz varaždinskog band Cold Snap. Oni su zagrijali publiku svojom žestokom metal glazbom, ali i pravim vatrenim showom na pozornici.
Na Stančićevom trgu na Pan pozornici feštu u svom stilu napravio je legendarni Rambo Amadeus, a špancirere ispred Zagorje Tehnobeton pozornice zabavljao Marijan Ban i Diktatori.
Ljubitelji plesa i noćne ptice, nakon koncerta na MTV pozornici uputili su se na Party pozornicu Arena, gdje su s Umbom i Balatzom dočekali zoru. Svojim afro funk i funky breaks zvucima zadržali su i najumornije špancirere na plesnom podiju.

Početak nedjeljne večeri bio je u bijelom – održao se Milk Night.

Na tradicionalnom Vindijinom glazbeno – scenskom spektaklu više od 100 plesača izvelo je sanjivu koreografiju inspiriranu starim hrvatskim pričama i mitološkim bićima koja ih nastanjuju. Nastupali su plesači varaždinskog plesnog studija Vindi, a za potpuni doživljaj zaslužni su i brojni gosti, meu kojima su varaždinski folklorni ansambl, plesni studio Lepeza iz Zagreba te radionica Liane Lončar iz Požege.

Prema prvim procjenama kroz Varaždin je posljednjih 10 dana prošlo oko 200.000 ljudi, što znači da se Varaždin ovih dana učetverostručio.

No, svemu lijepom doe kraj pa tako i još jednom špancirfestu – festivalu koji je iz uličnog festivala koji njeguje tradiciju prerastao u jedan od najvećih europskih festivala i postao zaštitno lice Varaždina. Dokaz tome je i iz godine u godinu sve veći broj akreditiranih novinara koji u Varaždin dolaze iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva kako bi pratili špancirfest.

Organizatori špancirfesta zahvaljuju Varaždincima i svima koji su stigli u Varaždin kako bi uživali u programu koji su osmislili te poručuju da se vesele susretu i iduće godine.

Odgovori