Ulysses vol.12

Trenutno pregledavate Ulysses vol.12
Brijuni će i ove godine, zahvaljujući kazalištu Ulysses, biti idealna ljetna destinacija za sve ljubitelje odmora u sjeni kazališnih zastora. 12. sezona teatra Ulysses donosi premijere predstava “Odisej“ Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog i “Pokojnik“ Branislava Nušića u režiji Lenke Udovički.
Nova sezona će donijeti i bujniji popratni program koji uključuje koncerte izvoača Rundek Cargo Trio, 13.kolovoza, te Urban&;4, 24.kolovoza, ali i postavljanje meunarodne izložbe fotografija zaklade Erste “Europa: Izmeu dokumenata i fikcije“, te izložbe “Eros i Tanatos“ Zlatka Kauzlarića i Stjepana Gračana. Koncert za otvaranje sezone 15.srpnja, održat će Rade šerbedžija, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić uz specijalne goste – Braću Teofilović.
Reprizorno će teatar Ulysses prikazati dvije predstave redateljice i umjetničke voditeljice teatra – Lenke Udovički. Prva je poznati “Kralj Lear“, koju je naslovnom ulogom proslavio Rade šerbedžija, a druga na repertouaru je predstava “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija.“
Gostujuća predstava ove godine dolazi iz Berlina. Deutsches Theater u režiji Samuela Finzia donosi Gogoljev “Dnevnik jednog luaka“, koji će se igrati na ljetnoj pozornici na Velikom Brijunu.

Kao i proteklih godina teatar Ulysses se pobrinuo, u suradnji s prijevoznikom, organizirati brodove koji voze iz Fažane na Mali ili Veliki Brijun prema rasporedu predstava. Karta za brod uključena je u cijenu ulaznice za predstavu.

Odgovori