Udruga Teta Nada – za sretnu i zdravu trudnoću i dojenačko odrastanje

Trenutno pregledavate Udruga Teta Nada – za sretnu i zdravu trudnoću i dojenačko odrastanje

U sklopu rada udruge “Teta Nada“ u utorak, 28.5. u Kinu Europa, dvorana Müller s početkom u 18.00h, održat će se drugo po redu edukativno predavanje i to na temu “Čudesno novoroenče“ kojeg će voditi dr. Milan Stanojević.

Na ovom predavanju moći ćete saznati kako novoroenče reagira na trudnoću, koje su njegove osnovne osobine i prilagodbe na život izvan maternice, te kako novoroenče doživljava poroaj i kako mu okolina može pomoći u prevladavanju toga vrlo stresnog dogaaja.

Dr. Stanojević govorit će i o komunikaciji novoroenčeta s okolinom i koja je uloga majke, a koja oca i ostalih članova obitelji u tome komunikacijskom procesu. Opisat će novoroenče kao vrlo kompetentnu jedinku koja je spremna vrlo učinkovito nositi se sa svim izazovima koji ga čekaju na ovome svijetu. Na kraju ćemo razgovarati i o odgoju novoroenčeta, te o roditeljstvu kao priroenoj i naučenoj vještini.

Prijave za predavanje primaju se putem weba www.TetaNada.hr

O dr. Stanojeviću

Dr. sc. Milan Stanojević završio je Medicinsku akademiju u Varšavi, Poljska. Specijalistički ispit iz pedijatrije položio je 1987. godine na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb, a zvanje primariusa stekao je 2003. godine, te subspecijaliste neonatologa 2006. godine. Do sada je, od 1980. do 2000. godine radio u Općoj bolnici “Dr. T. Bardek“ u Koprivnici na mjestu voditelja Neonatološkog odjela, a od 2000. godine do danas radi na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice “Sv. Duh“ u Zagrebu na mjestu pročelnika Neonatološkog odjela.

O Udruzi

Udruga Teta Nada je organizacija koja će kroz redovita predavanja, radionice u malim grupama te kroz telefonsku i e-mail komunikaciju, pružiti trudnicama i majkama stručnu i praktičnu podršku tijekom trudnoće i perioda dojenaštva, na područjima ginekologije, pedijatrije i psihologije, te zdravlja tijela i duha kroz tjelovježbu, zdravu prehranu i life-coaching.

U stručnom timu organizacije su brojni poznati i priznati stručnjaci koji su svoje vrijeme odlučili ustupiti ženama diljem Hrvatske, poput psihologinje i psihoterapeutkinje prof. Zore Subotić, nutricionistice Mirjane Tonković ili poznate life-coach-erice Tatjane Divjak. U dijelu ginekologije, porodništva i pedijatrije, ključni ljudi Udruge Teta Nada su prof.dr.sc. Višnja Latin i dr. Milan Stanojević, a podršku radu Udruge “Teta Nada” dalo je Ministarstvo zdravlja RH i Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

prof.dr.sc. Višnja Latin

Inicijatorica osnivanja Udruge Teta Nada je Vedrana Likan, poznata po poslovnom uspjehu kao direktorica meunarodne savjetodavne tvrtke Colliers International i lani proglašena “Ženom godine“ od strane Vladinog ureda za ravnopravnost spolova i časopisa Zaposlena.

Kako i sama kaže, njezin dugogodišnji humanitarni rad sa društveno osjetljivim skupinama poput žrtava rata, mladima i ženama te stalni angažman na promicanju održivog razvoja, zelene ekonomije i pozitivnih promjena u društvu, došao je do faze, za nju – logičnog iskoraka i u ovaj specifičan društveni segment i problematiku.

Povodom predstavljanja Udruge Teta Nada Vedrana je izjavila: “Cilj osnivanja i rada udruge “Teta Nada“ je savjetovanje, edukacija i podrška usmjerena ka poboljšanju kvalitete života i zdravlja trudnica, te zdravo i sretno dojenačko odrastanje novoroenčadi u Hrvatskoj. Trudnoća nije bolest, ali je poseban zahtjev za cijeli organizam trudnice i izazov je za čitavu obitelj. Da bi sve dobro funkcioniralo i devet mjeseci bio užitak, čitav tim stručnjaka koji je u timu “Tete Nade“ vjerujem da će trudnicama i majkama upravo u tome moći pomoći.“

Udrugu Teta Nada, zajedno sa inicijatoricom Vedranom Likan, predvodi prof.dr.sc. Višnja Latin, specijalistica ginekologije i porodiljstva sa subspecijalizacijom iz područja fetalne medicine i ultrazvučne dijagnostike.

Povodom predstavljanja rada Udruge Teta Nada, prof.dr.sc. Latin održala je prvo predavanje u organizaciji Udruge Teta Nada na temu “Zdrava trudnica“ povodom čega je izjavila “Trudnoća je poseban fenomen u životu žene koji omogućuje uživanje u svakodnevnim novim spoznajama o novom biću koje raste i svakodnevno priprema nova iznenaenja. To je doba kada počinje trajna veza izmeu majke i djeteta, a svakodnevna komunikacija s neroenom bebom, a potom i novoroenčetom je poseban doživljaj. U moru današnjih informacija koje nas napadaju sa svih strana i često upute trudnice i žene u raznim, ponekad i krivim smjerovima, bitno im je dati prave informacije, iza kojih stoje iskustvo i znanje.“

Jedna od osnivačica Udruge je i Nada Klarić, čiji je rad, predanost i iskustvo ujedno bilo i inspiracija za osnivanje Udruge Teta Nada. Nada Klarić jedna je od najiskusnijih medicinskih sestara primaljskog smjera u Hrvatskoj s 20 godina radnog iskustva u raaoni, dječjoj sobi i babinjači. 10 godina bila je glavna sestra na ginekološkom ultrazvuku, a uz bogato radno iskustvo vezano za bolnicu Sv. Duh, završila je i tečaj za savjetnicu za dojenje te od 1994. samostalno vodi tečajeve za trudnice. “Tijekom mojeg radnog iskustva susrela sam se sa stotinama trudnica, i njihove dileme i pitanja gotovo su uvijek ista. Ono što se njima čini nepoznatim, upravo stručni tim Udruge Teta Nada nudi na jednom mjestu. Kroz naša redovita predavanja pokušat ćemo našim članicama – prvenstveno trudnicama, dati što više korisnih informacija i uvida u to što kroz prolaze i što ih čeka, kako bi bile što spremnije, ali i sretnije, u novim okolnostima u kojima se nalaze. Dodatno, kroz Udrugu Teta Nada cilj nam je u današnjem brzom ritmu života omogućiti trudnicama i majkama po izlasku iz rodilišta da zaista jednim telefonskim pozivom ili e-mailom, mogu dobiti odgovor na svoje dileme i pitanja. Ujedno, naš 060 455 455 telefon trajno će dio sredstava prikupljati za humanitarne svrhe.“

Članovi Udruge Teta Nada za godišnju članarinu od 900 kuna imat će različite mogućnosti i pogodnosti, poput sudjelovanja na stručnim predavanjima dva do tri puta mjesečno od strane vrhunskih stručnjaka na području ginekologije, porodništva, pedijatrije, psihologije, umijeća življenja, nutricionizma i zdrave prehrane, tjelovježbe; zatim prisustvo na radionicama za trudnice, majke i roditelje – individualno i/ili kroz rad u malim grupama, a koja će biti organizirana po tromjesečjima trudnoće i uključivat će, meu ostalim, organizirane obilaske rodilištima, demonstracije poroda, informacije o metodama poroda, te praktično savjetovanje i podršku od trenutka kada beba i majka dou kući do prvog pregleda kod pedijatra, zašto i kako dojiti.

Udruga Teta Nada će putem telefona 060 455 455 i stalne e-mail podrške biti na raspolaganju svim trudnicama i dojiljama sa praktičnim savjetima I uputama, a dodatno, temeljem članske iskaznice, svi članovi će moći ostvariti pogodnosti i popuste na specijalističke preglede i pretrage, te za individualno savjetovanje kod stručnjaka koji stoji iza Udruge Teta Nada.

Dodatno, kod “Prijatelja i partnera Tete Nade“ poput u Planetopiji ili Bio&;Bio trgovinama, članovi će ostvarivati popuste na proizvode za trudnice, dojilje i bebe.

Program predavanja, radionica te sve o pogodnostima može se saznati na www.TetaNada.hr ili na 060 455 455.


Odgovori