Udomljavanje je fora

Trenutno pregledavate Udomljavanje je fora

Akcija “Udomljavanje je fora“ održava se sutra, 16. lipnja 2012., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Akciju organizira Sklonište Dumovec ruku pod ruku sa sponzorom Nestle Purina Pet Care, a tema su Ranjene životinje.

Na štandu postavljenom na Trgu (izmeu bana i Manduševca) predstavit će se i Udruga zaštitnika životinja Noina arka koja prvenstveno zbrinjava ozlijeene životinje, a usko surauje sa Skloništem, kao i Info-centar SUZA kojem graani najčešće dojavljuju o napuštenim životinjama, a Sklonište onda organizira prijevoz i udomljavanje.

Na štandu će se prodavati i raznorazni predmeti: šalice, majice, vodilice, ogrlice… Naročito su popularni dizajnerski uradci napravljeni kao potpora Skloništu: osim obveznih majica tu je i nakit LukA, preslatke torbe Zorana Mrvoša, šarmantne marame popularnog dvojca ELFS – a sav prihod ide Skloništu. Na Trgu će, od 10 do 12 sati biti i i tri ranjena psa iz Noine arke kojima će se pokušati pomoći u traženju doma.

U protekloj godini sklonište Dumovec je primilo 123 ranjene mace, od kojih je njih 100 našlo novu obitelj, a Udruga Noina arka brinula se o 149 pasa i za njih 83 našla novi dom, a 12 ih je vraćeno vlasnicima. Skloništa za napuštene životinje, kao i udruge za zaštitu životinja, tijekom cijele godine pomažu svim napuštenim životinjama, no pred ljeto se njihov broj poveća i češće stradavaju i time društvo postaje odgovorno za svakog ozlijeenog i čovjeka i životinju, a samo s puno truda i rada cijelog društva može se spriječiti nehumano postupanje prema bilo kojem živom biću bez obzira na to koliko neznatno ono bilo.

Doite i pomognite, jer udomljavanje je baš fora!

Više o skloništu Dumovec pročitajte u našem tiskanom izdanju!

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba nalazi se na adresi Franjčevićeva 43, Dumovec.
Za posjete je azil otvoren od 10 – 12 i od 14.30 – 16.30 (zimi), odnosno od 15.30 – 17.30 ljeti, a subotom, nedjeljom i praznicima vrata su za sve zainteresirane otvorena od 10 – 12 sati.
Adresa nana kojoj možete naći puno korisnih podataka i zanimljivih članaka, upute kako da do njih doete i, ono najvažnije, galeriju pasa i mačaka koje možete udomiti:
e-mail:azilzagreb@hotmail.com

Odgovori