U strahu od prevare

U strahu od prevare

Draga Rosie,

nedavno sam doznala nešto što me jako pogodilo i sada mi to više ne da mira. Moj dečko, s kojim sam već četiri i pol godine, prevario me s kolegicom s posla. Doznala sam to na jedan vrlo ružan i bolan način, i svog sam dečka odmah suočila s tim. On je rekao da je to istina, ali da se više ne via s njom. Rekao mi je i da mu je žao te da me ne želi izgubiti, ali odmah me počeo napadati da sam se u posljednje vrijeme, kako on kaže, jako zapustila i više ne vodimo ljubav onako kao nekada. Sve je to istina, i imam grižnju savjesti jer sam dobila čak pet kila, ali zbilja imam stresan posao i kad se vratim kući, nije mi ni do čega. Znam da bih se trebala trgnuti, samo trenutačno sam jako utučena zbog njegove prevare. Još uvijek ga volim i ne znam što ću.

X,y

****

Draga moja X,y!

Ne samo da biste se trebali trgnuti, nego biste se trebali OTRGNUTI od njega!

Najprije, za prevaru nema opravdanja! Ovdje se ne radi o vaših nekoliko na brzaka nabačenih kilica, ni o tome da više (nakon četiri i pol godine nečega što bi se trebalo zvati stabilna veza – a očito da to nije!) ne vodite više ljubav onako strastveno i ludoooo kao u počecima hormonalnog disbalansa. Ni slučajno ne preuzimajte krivicu na sebe i ne tražite opravdanja za njegove nestašluke!

Okanite se glupih fraza tipa “ja ga volim“, osim ako i dalje želite ostati u vezi s nekim tko vas ne voli na isti način – jer izdao vas je i prokockao vaše povjerenje, ranio vas u srce. Time je pokazao da vas zapravo ne voli i ne poštuje.

Zapamtite i mantrajte sve dok ne shvatite:

  • za prevaru nema opravdanja

  • ne dopustite da vas muškarac okrivljuje za to što se slučajno “zabio“ u kolegicu s posla

  • ako vas je prevario jednom, nikad više nećete biti sigurni hoće li se piton ponovo iskoprcati iz njegovih hlačica – a živjeti u stalnom strahu od ponavljanja možebitnog nesretnog dogaaja nije baš ono što si želite u životu! Pogotovo ako već imate stresan posao!


Odgovori