Tri dive

Trenutno pregledavate Tri dive
Gabi Novak, Radojka šverko, Tereza Kesovija
Gabi Novak, prva je dama hrvatskog šlagera, velika muza i supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu sudjelovala na jam sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, nasupala na jazz festivalima na Bledu i suraivala s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim Jazz Kvartetom i B.P. Conventionom (uključujući vokalnu verziju Prohasnike Intime), Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog jazza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill. Dobitnica je nekoliko Porina, uključujući onog za životno djelo.
Radojka šverko, hrvatska pjevačka diva poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme Svijet je moj Alfija Kabilja, dobiva priznanje The Most Outstanding Performance i tako postaje prva umjetnica nakon Janis Joplin koja prima to priznanje. Njezin bogat opus vrlo je raznolik i obuhvaća zabavnu glazbu, šlagere, jazz, mjuzikle, filmsku i sakralnu glazbu. Dobitnica je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu.
Tereza Kesovija, dobitnica Porina za životno djelo, jedina je hrvatska umjetnica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu – pariškoj Olympiji. Nju obožava Hrvatska i Francuska, njoj se kao umjetnici divi cijeli svijet. Meu najsretnije trenutke u životu ubraja čestitke velikog Charlija Chaplina za posebnu interpretaciju skladbe This is My Song iz filma Grofica iz Hong Konga za koji je napisao glazbu.

Odgovori