Tko je zapravo Rosie Kugli?

Trenutno pregledavate Tko je zapravo Rosie Kugli?

Drage naše (i naši), kako je naša kolumnistica (na zenskaposla.hr i magazin.net.hr-u) postala planetarno popularna, a počele su kružiti i priče o tome kakva je zapravo, odlučile smo vam je predstaviti.

Dame i gospodo – Rosie Kugli!

Ime: Rosie

Prezime: Kugli (promijenjeno samo jednom i to omaškom!)

Boja kose :
plava (ključna boja koja čini seks bombu još od davne 1933. kad je lansirana Jean Harlow, osim toga blonds have more fun!)
Visina: varira ovisno o visini potpetice (nikad niže od 10 niti više od 50 cm)
Težina:
Optimalna 52 kg, ali ….varira ovisno o dobro pozicioniranoj Veneri, mjesečevoj konstelaciji, brzini kretanja Zemlje oko svoje osi, trenutnom raspoloženju, pms-u, hormonskoj izbalansiranosti koja se odražava drastičnim skokovima hormona T3, T4 i TSH, otkriću nove bore, pronalasku sijede vlasi, čitanjem zastrašujućih statističkih podataka o izumiranju prinčeva, a ponajviše o ljubavi.
U fazama nesretne ljubavi, suše ili depresije zamijećen je očiti skok kilograma. Naime, posljedice ublažavanja depresije liječi ugljikohidratskom orgijom ogromnih razmjera odnosno unosom visokokaloričnih i namirnica (najčešće čokolade zbog medicinski dokazanog ispuštanja hormona sreće u zbedirane stanice). Izlazak iz depresije obično završava novim ulaskom u depresiju tzv. efekt začaranog kruga. Naime natučeni kilogrami i zalihe masnoće mjerljivi su količinom sala prosječnog kita i sasvim dovoljan razlog za utopiti tugu i ponovno se baciti na čokoladne muffine, fine!
U fazama zasljepljenosti i iluziji da je princ konačno došao izbaviti je iz ralja ovozemaljskog života, zamijećen je drastičan pad kilograma. Od posljedica tog kemijskog procesa (u mozgu svake žene, tu nema iznimke) dolazi do miješanja i divljanja koncentracije serotonina na uštrb dopamina i oksitocina, kao što je zabilježeno povećano lučenje prolaktina, endorfina i gama aminomaslačnih kiselina. Drugim riječima, fanstastična svojstva učinkovitija od bilo kakvog Slim fasta ili čudotvorne dijete koja se bazira na izbjegavanju svega, osim možda kisika, ima moć otopiti gore spomenute nakupljene tone sala. Osim toga ugodne popratne pojave ljubavi jesu neobjašnjiv sjaj u očima i poboljšanje tonusa omlohavljene kože.
Neugodne popratne pojave ljubavi – jednom riječju sve radnje koje su, prije nego je upoznala dotičnog, kod nje izazivale gađenje (ljubljenje dok jezik ne otrne, pljuvanje u dalj okrhnutih komadića zubi, gubitak pamćenja, miješanje sna i jave i zazivanjem likova iz šume Striborove poput bajnih vila i anđela, junačina i delija), niti jedan od navedenih podataka koji su ostali otisnuti u kori sivih moždanih vijuga, vjerojatno je neće spriječiti u ponavljanju pogreške, pardon, procesa zaljubljivanja. Iliti opetovanog proživljavanja vatrometa strasti, odnosno nove luačke vožnje na toboganu strave i užasa.
BRAČNO STANJE
Razvedena i ponovno na tržištu.
POSAO
Nezaposlena dipl pravnica. Pokušava preživjeti od pisanja kolumni i ljubavnih romana. Ukoliko ne zadovolji osnovne potrebe svojih školaraca za Instrukcijama, Izletima, Iphonima, Ipadovima I sličnim Isitnicama, vjerojatno će prodavati čaj od kamilice na štandu ispred hrvatskog zavoda za zapošljavanje (čaj od kamilice dokazano ima umirujući učinak, a po trendovima rastuće nezaposlenosti, smatra da je to posao budućnosti)
Zaposlena majka svoje djece s prekovremenim radni vremenom i beneficiranim radnim stažom kojeg nema u evidenciji.
ŽIVOT
Pun uspona i padova i nešto malo, ali jako malo ravne cestice i sitnih životnih zadovoljstava poput gledanja omiljene serije i prožidranja kokica, bez razmišljanja o kalorijama.
Velike strasti i velike ljubavi pružile su opojne trenutke i ostavile traga na psihi, a probavni sustav bolje ne spominjati.
Oporavak slomljenog srca i nastavljanje uobičajenih dnevnih aktivnosti zvanih umjeće življenja, zahtjevalo je nadnaravnu snagu volje, profesionalnu pomoć i grupnu podršku, a opisne pridjeve kao što su dramatično, bolno, opsesivno, neurotično, od tada pokušava koristiti u svojim ljubavnim romanima umjesto u svakodnevnom životu. Nije ni znala koliko je to teško!

by Rosie Kugli

Odgovori