Tipične zablude o muškarcima

Trenutno pregledavate Tipične zablude o muškarcima
Nakon tragedije u tri čina – odgledane tekme u ligi prvaka, revidirala sam malo svoje zablude koje sam imala o muškom rodu, pa red je da svoju umotvorinu podijelim sa svekolikim vjernim čitateljstvom:
1) I muškarci plaču
To je možebitno najveća zabluda koju smo gajili prema muškom rodu. Bio je dovoljan samo jedan pogled na sve one kršne, uznojene, mišićave i testosteronom nabijene bajerske momčine kako se u očaju previjaju na zelenoj travi dok je obilato zaljevaju svojim suzama. Srce mi je skoro prepuklo kad sam vidjela izgubljen pogled našeg Olića ili natečene oči Schweinsteigera dok si čupa kosu. Histerija na terenu i stadionu širila se meu muškom populacijom poput šumskog požara i zahvatila obje zemljine polutke. Svekoliko muško pučanstvo te je tople i blage nedjeljne večeri iskazivalo sve one pojave koje se u medicini, psihijatriji i po ustaljenom drušvenom kodeksu pripisuju divljanju isključivo ženskih hormona, estrogena i progesterona. Da, i muškarci imaju osjećaje. štoviše, znaju i zaplakati! Ipak ne očekujte da će plakati zajedno s vama, dok gledate ljubavne filmove tipa “Jesen u New Yorku“. Ženski hormon u muškom tijelu ipak nije toliko evoluirao!
2) I muškarci pate
Još jedna strašna zabluda koja prati muškarce poput Tutankamonova prokletstva. Nemojte misliti da oni ne pate, nakon što vas napucaju preko fejsa. Možda vam se to samo tako čini, ali znanstvena istraživanja opovrgavanju tu tezu. Dokazano je da muškarcima treba puno više nego ženama da probave neke stvari. Pri tome, naravno, ne mislim na deset kila masnog odojka, nego na one suptilnije pojave koje spadaju u osjećajnu sferu. Nek vas ne zgromi saznanje da je on izašao s dečkima pet minuta nakon što je u bijesu odvalio štok na vratisma i zazvao intimni organ nesđuene punice. Nek vas ne zbedira ni činjenica da, dok se vi jadate i neutješno ridate (zaboravljajući da pritom bogatite mobilnog operatera), on se tješi na prsima lokalne pipničarke, jer sve će se to njemu vratiti!
Kad jednom konačno shvati što je izgubio, muškarac teško prihvaća poraz. Počinje patiti i gubiti na težini. Teži slučajevi pate od nesanice i raznih psihofizičkih smetnji. U najgorem slučaju postaju impotentni. “što učini mi ti?“ pitaju vas, dok se vi u magli pitate tko je taj luzer koji vam dodijava i šalje bukete prekrasnih crvenih ruža.
3) I muškarci su nesigurni zbog određenih tjelesnih atributa
Znam! Prvo ste pomislili da ću se zadržati na jedinoj muškoj opsesiji koja počinje i završava veličinom njegova veličanstva – penisa. U krivu ste! Pogrešno je vjerovati da smo samo mi žene opsjednute izgledom, jer zbog pronalaska nove bore dobivamo poriv da se istapaciramo ko olinjali kauč. Činjenica je da se čak 97% muškaraca ne može saživjeti sa svojim tjelesnim atributima poput pivskog trbuha ili okrugle ćelenke. Muškarac koji nije zadovoljan obujmom svojih oblina, recimo tricepsa ili bicepsa, iskazuje iste simptome nesigurnosti i depresije kao i žena koja se dvoumi oko prave nijanse ruža za usnice ili odabira maskare.
4. I na kraju – muškarci i seks
Najćešča, ali i najveća zabluda o nezasitnoj prirodi muškarca kao homo erectusa. Mislim da je ona povezana sa silnim lovačkim pričama i visokim kriterijima koje su postavili muški časopisi. Naravno da ga muškarci ŽELE, OBOŽAVAJU i MAŠTAJU O LUDOM seksu sedamneast puta dnevno, ali samo jednom u životu! Naime, njima treba nešto čime bi se mogli vječno hvalisati. U stvarnosti, većina od njih može biti itekako sretna nakon noći u kojoj se to zbilo jednom (ili maksimalno dva puta)!
Ostale (duge i besane) noći muškarac vjerojatno razmišlja kako njegova dragana, koja blaženo hrče, sanja o žestokoj akciji i matematičkom preciznošću zbraja brojke.

by Rosie Kugli

Odgovori