Terraneo festival na listi 10 najboljih europskih festivala

Trenutno pregledavate Terraneo festival na listi 10 najboljih europskih festivala

po izboru Forbes Magazina

U svom članku o vodećim ljetnim festivalskim destinacijama magazin Forbes je, sasvim zasluženo, uvrstio i Terraneo festival nalistu deset najboljih europskih festivala u 2013. Ističući zanimljivu lokaciju održavanja festivala u živopisnom šibeniku na hrvatskom primorju, ovaj utjecajni časopis je potvrdio ono u što se desetine tisuća vjernih posjetitelja Terraneo festivala već treću godinu za redom iznova uvjeravaju – Terraneo je nezaobilazno mjesto, koje spaja sve najbolje što ljeto nudi u nezaboravno iskustvo, pojačano koncertima najvećih svjetskih i regionalnih izvoača današnjice.

Forbesovo priznanje samo još jedno u nizu za šibenski festival koji se ove godine održava od 7. do 9. kolovoza. Britanski list The Telegraph je dvije godine za redom uvrstio Terraneo na listu 10 najboljih europskih ljetnih pop i rock festivala, uz rečenicu: “Ovaj petodnevni, ekološki orijentiran festival, smješten pored atraktivne šibenske luke, nudi aktualne izvoače, kao i mogućnosti putovanja koja uključuju izlete brodom na otoke i u obližnje nacionalne parkove.” Ipak, ono što dolazi kao najveće priznanje je povjerenje posjetitelja, koji su prošle godine, njih 1000, u samo tjedan dana kupili ulaznice, a da još nije bio objavljen ni jedan izvoač.

Ove godine od 7. do 9. kolovoza na Terraneo festivalu u šibeniku nastupaju The Prodigy, My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Mayales, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia i Icarus Down. Program po danima i informacije o izvoačima možete pronaći na službenoj Terraneo web stranici.

U prodaji je ograničeni paket dnevnih festivalskih ulaznica po posebnoj cijeni od 200 kn, dok je cijena festivalske ulaznice 419 kn. Cijena kamp ulaznice je 200 kn (+21 kn boravišne pristojbe). Ulaznice možete kupiti na prodajinim mjestima Eventima i online.

Godine 2012. na DM Green City dodjeli nagrada, Terraneo je nagraen s čak dva priznanja: nagradom za korporativno dostignuće u zaštiti okoliša, kao i Grand Prix nagradom meu svim nagraenim ekološko odgovornim hrvatskim organizacijama! Posjetioci portala Muzika.hr izabrali su Terraneo kao najbolji hrvatski ljetni festival 2011.Odgovori