Take me home – hrvatski dizajnerski dućan

Trenutno pregledavate Take me home – hrvatski dizajnerski dućan

Prije nekoliko mjeseci u domaćem web prostoru otvorena je nova trgovina Take me home – Croatian Design Shop koja na jednom mjestu nudi proizvode s potpisom brojnih hrvatskih produkt dizajnera. Na adresi www.takemehome.hr mogu se pronaći manje i veće praktične stvarčice za ureenje doma i opremanje kuhinje, igračke za djecu, pokloni za svaku priliku, te izbor torbi i nakita originalnog dizajna.

Take me home uskoro će izložiti dio svojeg asortimana u odabranim trgovinama uz obalu i u Zagrebu s namjerom da turisti umjesto klasičnih suvenira mogu ponijeti sa sobom hrvatski dizajn (od tuda i ime Take me home).

Iza novog domaćeg branda stoji mlada tvrtka Lumaris studio koju su osnovali Ranka Grgić Posavec i njezin suprug Stjepan, čija je vizija ponuditi kvalitetan Hrvatski produkt dizajn kao najbolji suvenir za turističke posjetitelje i najbolji poklon za graane i poduzeća. Kroz ovaj projekt tvrtka bi željela pridonjeti poticanju domaće proizvodnje i održanju starih obrtničkih tehnika unošenjem elemenata tradicije u moderan dizajn uporabnih predmeta za dom, poticanju socijalnog poduzetništva kroz suradnju s udrugama za promicanje inkluzije, kao i promociji zelenog poslovanja kroz korištenje ekološki prihvatljivih i recikliranih materijala u dizajnu proizvoda i cjelokupnog zelenog poslovanja tvrtke.

Projekt je do sada okupio 20-ak domaćih dizajnera i dizajnerskih studija, od onih poznatih i nagraivanih kao što su Maja Mesić, Svjetlana Despot, Goran Lelas, Marko Pavlović, Manufakturist i Superstudio 29, do mladih talenata u usponu kao grupa Vile, Lugonja &; Havranek, Ivana Klement i Olja Orlić i mnogi drugi.


Odgovori