Tajne Griča

Trenutno pregledavate Tajne Griča
Kazališna noćna tura ‘Tajne Griča’ održava se već treću godinu za redom svakog petka i subote od početka svibnja do kraja rujna s početkom u 21.00h, a karte možete kupiti putem Interneta na www.ulaznice.hr, na prodajnim mjestima Kompas, Airtours, Integral Zagreb ili rezervirati na broj telefona 091 4615676.
Ove godine Tajne Griča petkom se održavaju na hrvatskom, a subotom na engleskom jeziku.
U cijenu karte je uključeno i malo osvježenje za svakog posetitelja: pogačice i rakijica, uz starogradske popevke u kavani Cinkuš.
Obilazak u kasnim večernjim satima pod nazivom “Tajne Griča”, namijenjen je posjetiteljima i graanima Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada. Posjetitelji aktivno sudjeluju u različitim igranim dogaajima iz povijesti Zagreba, od kojih će ih neki naježiti, a neki raznježiti.
Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama. Noćna tura “Tajne Griča” posebna je zbog večernjeg termina te kostimiranih povijesnih i fikcionalnih likova koji na slikovit i interaktivan način predstavljaju gradsku povijest, te jamče novi doživljaj poznatih lokacija.
Točka okupljanja je spomenik Andrije Kačića Miošića na uglu Ilice i Mesničke ulice, a sam obilazak počinje na Kapucinskim stubama, gdje grupu dočekuje Marija Jurić Zagorka. Kod kule Lotrščak posjetitelji dozivaju duh banice Manduše, zatim nastavljaju prema Jezuitskom trgu, Kamenitim vratima i Markovom trgu. Obilazak završava kod Cinkuša na maloj zakuski.
Tijekom obilaska, posjetitelji susreću Mandušu te Neru i Sinišu iz Zagorkinih romana, ali i Petricu Kerempuha i njegovu glumačku družinu koja će im kroz predstavu ispričati priču o seljačkoj buni i Matiji Gubcu. Tu su još i nažigač i noćobdija, pokoja prava vještica, kao i razni drugi likovi i dogaaji iz udžbenika i romana, isprepleteni u zavodljivu i tajanstvenu priču o Gornjem Gradu.
šezdesetak minuta šetnje po Griču, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri. Ove godine novost je da se svake subote predstava održava na engleskom jeziku kako bi se oplemenila ponuda grada Zagreba za sve turiste koji posjećuju hrvatsku metropolu.
Režiser:
Anja Maksić Japundžić

Odgovori