Tajna plesnih koraka

Trenutno pregledavate Tajna plesnih koraka

Upoznala sam ga u plesnoj školi. Prije sam imala dva propala braka, a obojica mojih bivših muževa bili su dosta nasilni. Vjerujte mi, jedva sam se iščupala iz loših veza. Nakon toga obećala sam sama sebi da se više nikad neću zaljubiti. I nije mi bilo na kraj pameti. Sve dok se nisam našla u njegovom zagrljaju. Vodio me na plesnom podiju i bio je tako siguran u sebe. To me možda i najviše privuklo k njemu. Od početka znao je da sam ja “ta žena“!

I on je imao brak (žena mu je umrla). Puno smo pričali o svemu, i sve u vezi s njim mi se svia. Mislim da sam se zaljubila, i to jako.

A onda, tu su opet silna pitanja koja me muče. Npr. nisam se željela zaljubiti, a jesam. Nisam željela neke promjene, a pristala sam na njih. Hoće li ovaj put moja ljubav potrajati? Najviše se bojim da ovo ljubavno ludilo koje osjećam ne proe i da opet ne ostanem sama i razočarana?

****

Problem s ljubavi je u tome što nikad ne znaš hoće li ti zapaliti srce ili kuću. Tisuću je pitanja, tisuće i tisuće napisanih stranica, analiza, statistika. I tisuće odgovora, a opet, čini se, ni jedan ne zadovoljava. Ljubav je čudna, nekontrolirana, nedefinirana. Kad se javlja, koliko traje, zašto baš on ili ona a ne netko drugi? što će biti ako…?

Iskreno, nemam pojma!

Neki tvrde da “ljubavno ludilo” traje samo nekoliko mjeseci. Ne znam, ali mislim da to ovisi jedino i isključivo o akterima ljubavne priče. Možda se plamen strasti priguši i pretvori u nešto drugo. Nešto manje strastveno ali udobno. Zajedništvo s voljenom osobom. Osjećaj spokoja i zadovoljstva.

I opet samo možda. Jer dok zajedno plešete ovaj moćni i vječni ples, znajte da nitko nikada u povijesti čovječanstva nije napravio dva identična plesna koraka, nitko nikada nije stisnuo dvije istovjetne tipke na glasoviru, nitko nije ispričao istu priču…

I tako će i biti dok je svijeta i vijeka. Ljubavnici će se okretati na plesnom podiju, a taj će se kaleidoskop pokreta i osjećaja mijenjati iz trenutka u trenutak. Tajna možda nikada neće biti otkrivena, no koga briga! Dok ste ovdje, plešite i volite!

(I ne zamarajte se suvišnim pitanjima, jer Better to love and lose then never to love at all!)

by Rosie Kugli

Odgovori