Sve je spremno za početak 62. Memorijala Borisa Hanžekovića!

Trenutno pregledavate Sve je spremno za početak 62. Memorijala Borisa Hanžekovića!
Sve je spremno za početak 62. Memorijala Borisa Hanžekovića! Sve zvijezde su u Zagrebu, ostaje nam samo nestrpljivo čekati utorak, te start mitinga u 16 sati.
Meu brojnim atletskim zvijezdama čak je devet zlatnih olimpijaca iz Londona, a jedna od njih je naša sportska heroina – Sandra Perković.
“Cijela sezona je bila divna. Imam samo 22 godine i osvojila sam olimpijsko i europsko zlato, te Dijamantnu ligu”, rekla je Sandra, od koje mnogi očekuju da disk baci dalje od čarobne granicu od 70 metara:
“Ako bude lijepo vrijeme i dobra atmosfera, možda i prebacim 70 metara. Volim bacati na velikim natjecanjima, punim stadionima, tada me i atmosfera podigne. U cijeloj sezoni imala sam samo jedan poraz, drugo mjesto u Parizu. Nisam se snašla, bio je prolom oblaka, sklizak krug…Malo me boli taj poraz, bit će dodatan motiv za sljedeću sezonu. Drugo mjesto u duši mi je uvijek poraz, jer sam sportašica, uvijek idem po zlato.”
Svjetska prvakinja i srebrna na OI na 100 metara, Carmelita Jeter je opet stigla na Savu.
“U Zagrebu mi je lani bilo jako lijepo, rado sam se vratila. Ovdje ću završiti sezonu i za kraj želim dati najbolje što mogu. Publici želim pružiti dobru zabavu i odličan šou, nadam se i rezultatu oko 10.8 sekundi.”
David Oliver stari je gost Hanžeka i memorijalne utrke na 110 metara s preponama. Imat će odličnu konkurenciju u svjetskom prvaku Jasonu Richardsonu.
“Richardson je odličan, ali moji suparnik jest 10 prepona na visini 1.06 metara. Nadam se da ću otrčati bolje od osobnog rekorda ove godine (13.07 sekundi). Rekord mitinga? I lani smo bili blizu tih 12.98. Možemo ga uvijek ugroziti, to je stvar trenutka. ”
Allyson Felix je u Londonu osvojila tri zlata, najuspješnija je atletičarka na Igrama. Trčala je i u Ateni i Pekingu, bila srebrna, a tek joj je 26 godina.
“I prije Londona sam već dosta toga postigla, a želim okončati sezonu s jednom brzom utrkom!”
Ženska posla im svima žele puno uspjeha na mitingu!

Odgovori