Suvremena norveška arhitektutra u Gliptoteci

Suvremena norveška arhitektura#7 je posljednji u nizu pregleda suvremene norveške arhitekture. Cilj ovih izložbi u produkciji Norveškoga nacionalnog muzeja umjetnosti, arhitekture i dizajna jest predstaviti presjek najboljih radova norveških arhitekata u nekoliko proteklih godina i na taj način dokumentirati, sažeti, te ako je moguće i prepoznati tendencije prepoznatljive norveške arhitekture.

Namjera ove izložbe jest prezentirati kvalitetu individualnih radova i naglasiti društveno značajne aspekte norveške arhitektonske scene.
Izložba takoer igra važnu ulogu u postupku odabira radova za zbirku Nacionalnog muzeja. Odabrani radovi uključuju sve: od malih odmorišta i obiteljskih kuća do složenih graevnih zadataka. Kroz mnogobrojne pristupe – fotografiju, film, crteže, nacrte i makete u različitim mjerilima i prikazima – izložba predstavlja složen uvid u norvešku arhitekturu u proteklih pet godina, izgraenu u Norveškoj i u inozemstvu.
Otvorenje izložbe biti će 25. travnja u 19 sati U Gliptoteci HAZU, a izložba ostaje otvorena od 25. travnja – 13. svibnja 2012.
Povodom izložbe, 26. travnja 2012. u 18 sati na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu predavanja o suvremenoj norveškoj arhitekturi će održati Nina Berre, voditeljica odjela za arhitekturu Norveškog nacionalnog muzeja za umjetnost, arhitekturu i dizajn i kustosica izložbe te Geir Brendeland, osnivač i partner u uredu Brendeland &; Kristoffersen Arkitekter AS.
Izložbu organizira Norveško veleposlanstvo u suranji s časopisom oris i udrugom Oris – Kuća arhitekture.
Kustosica: Nina Berre, voditeljica odjela za arhitekturu Norveškog nacionalnog muzeja za umjetnost, arhitekturu i dizajn
Voditelji projekta: Ole H. Gaudernack &; Eva Madshus, viši kustos
Koordinator projekta: Stine E. Johansen
Tehnički voditelji izložbe: Jon Geir Placht, JŠ™rgen Vidnes
Fotografije: Jiri Havran, ARKIFOTO
Dizajn izložbe: mmw architects of norway mnal as
Grafičko oblikovanje: Anti

Odgovori