Sutra na kioscima 7. broj Ženskih posala!

Trenutno pregledavate Sutra na kioscima 7. broj Ženskih posala!

Drage naše,

S uzbuenjem vam javljamo da sutra na kioske stiže naš novi broj – koji pršti sjajnim temama! Na naslovnici je Sanja Pilić, duhovita svestrana autorica i naša trenutno najpopularnija spisateljica za djecu, sa svojom kćerkom Vladimirom – tako ujedno najavljujemo veliku, nepresušnu i uvijek aktualnu temu: Mame i kćeri. Pročitajte što nam o tome kažu četiri kćeri, koje su i mame bebi, curicama, curetku i tinejdžerici…
A i jedan tata triju kćeri (aka Zoran Pongrašić) ima za reći koju na tu temu… A profesorica Uvodić-Vranić nadovezala se tekstom o emocionalnoj ovisnosti.
Viki Vekslić pak vodi nas na putovanje u prošlost koje će nam ustvari objasniti da nam je, upravo zbog te turbulentne prošlosti, današnja kriza samo… prolazna?
U ovom broju pročitajte još i priču o spašavanju umjetnosti od zuba vremena, priču o restauratori(ca)ma i njihovom nevidljivom, dragocjenom radu. Uz četiri Berlinčanke, predstavljamo i Zagrepčanku Reu Boschi Razić, koja se u restauraciju i konzervaciju bavi i nakitom nadahnutim upravo tradicijom.
Zatim vas vodimo na mirisno putovanje koje ćemo završiti razgovorom s Joergom Zimmermannom, “nosom” ugledne tvrtke Wala, najpoznatije po slavnom brendu prirodne kozmetike Dr.Hauschka.
Naša suradnica Ivana Preiss koja je u ožujku već pisala o brazilskim siromašnim stambenim četvrtima favelama, donosi nam veću reportažu o svojem iskustvu u najvećoj faveli u Rio de Janeiru gdje je ‘uživala’ zaštitu narkobosa, ali i živjela u strahu od njezinih posljedica – neuljepšanoj stvarnosti koju je odavde teško i zamisliti.
U našim ‘ljepšim’ rubrikama ljepote i mode čekaju vas neophodni izlozi: sve za depilaciju i čišćenje lica i naravno ono što će vam čim krajem tjedna opet grane sunce biti neophodno iduća tri mjeseca: kreme za sunčanje. No da se ne biste samo nekritički mackale, naša Lana Milčec napisala je sve što morate znati o kremama i zaštiti od sunca. U izlogu smo se poigrale s ‘muškim komadima’, a za dozu ženstvenosti predstavljamo vam Petru štimec, sve traženiju mladu dizajnericu modnog brenda Petra’s. Recesijski ormar, naravno, više ne treba posebno ni najavljivati…
Ovaj mjesec, kad svi hrlimo van kad god možemo, i mi smo potražile inspiraciju u prirodi – u tome nam je pomogla sjajna fotografkinja Maja Danica Pečanić, stoga izaite s nama, pronaite inspiraciju i poigrajte se s ugoajima.
Julijana Matanović nas podsjeća da Nije sa svakim piti kavu, a Sanja nas uči raditi decoupage – alat u ruke!
Donosimo i jedno sentimentalno putovanje, Irena Plejić Premec tragovima djetinjstva kroz imotski kraj pa preko granice do Hercegovine sjeća se jedne rijeke, jednog slapa i jednog jezera…
Ako već ne znate, doznajte što je to permakultura i gdje možete postati i ostati permakulturist.
U rubrici Gurmanica donosimo ekskluzivno nove i slasne recepte iz kuharice Salate koja je od danas u prodaji, dakle svježije ne može biti! U srijedu 16. svibnja u 19 sati u Makronova centru možete na promociji i degustirati nešto od tih ljepota – salata s rikulom i avokadom, tikvice s mentom i lješnjakom, šljive punjene kremom od indijskih oraščića, jagode s kremom… No, da sve ne bi bilo preavangardno pobrinuo se naš najdraži Muškarac na laganoj vatri koji nam otvara oči sasvim radikalnim pristupom: Zašto francusku salatu ne bismo jeli cijele godine?!
Na kraju se zasladite duhovitom pričom Sanje Pilić (one s početka), koja 16. svibnja navršava, vjerovali ili ne, 58 godina! što samo dokazuje našu tvrdnju da same biramo kada smo u najboljim godinama, i s ponosom ih slavimo – Sanja, sretan roendan!

Odgovori