Sretan vam Meunarodni dan kretanja

Trenutno pregledavate Sretan vam Meunarodni dan kretanja

Danas se obilježava Meunarodni dan tjelesne aktivnosti. Bavljenje sportom, i to onim koji je naš osobni izbor, prilagoenim našoj formi, trebalo bi biti sastavnica svakodnevnog života i danas je sve važniji čimbenik održavanja zdravlja, tjelesne kondicije, radne sposobnosti i duševne ravnoteže – jednostavno sinonim zadovoljstva. Unazad nekoliko godina, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), donoseći preporuke za zdrav život i općenito preporuke za održavanje zdravlja svjetske populacije, obavezno navodi tjelesnu aktivnost kao imperativ dobrog zdravlja, kao što je npr. 2006. godina bila godina posvećena tjelesnoj aktivnosti kroz preporuku “10000 koraka do zdravlja“ ili dnevnog hodanja otprilike 7 km. Prije dvije godine, na svjetskom skupu kardiologa usvojena je Bečka deklaracija – koja kroz Kod zdravlja (0350 140 530)**daje liječničke preporuke za zdrav život, a u koji je uključena i tjelesna aktivnost – minimalno 30 minuta hodanja ili laganog joggiranja.

Kako bi i vas, naše čitatelje potaknuli na što zdraviji život sa što više kretanja, povodom Meunarodnog dana tjelesne aktivnosti Ženska posla u suradnji sa Studijom za vježbanje Santea pilates balet (Petrova 60, Zagreb) nagrauju jednu čitateljicu ili čitatelja s mjesec dana besplatnog treninga pilates pointa u Santea pilates balet studiju.

Point pilates idealna je vježba i priprema za ljeto. Iako vježbe uključuju cijelo tijelo, na svakom treningu naglasak se stavlja na pojedini dio tijela poput trbuha, stražnjice, ruku, itd… Inače, vlasnica a ujedno i instruktorica Santea pilates balet studija je mlada baletna pedagoginja i instruktorica pilatesa Nataša Huljak – cijeli život u pokretu. Nataša je osmislila i jedinstvene vježbe Pilates balet, Dancelates, Baletudo, a osim njih u studiju polaznice mogu vježbati pilates, pilates yogu i yogu.
Više o Santea studiju pročitajte na www.santea-studio.com.
Nagradno pitanje: što je sve moguće vježbati u Santea pilates balet studiju?
Svoje odgovore nam šaljite na mail redakcija@zenskaposla.hr.

Odgovori