SRETAN 3. ROĐENDAN MSU!

Trenutno pregledavate SRETAN 3. ROĐENDAN MSU!

Ide vrijeme… i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu slavi u subotu 8. prosinca već treći roendan u novoj zgradi. Izložbe, performansi, radionice, predstava za djecu, film za odrasle, tematska vodstva… cijeli dan, za svaku dob i svačiji džep jer je besplatno!

U subotu, 8. prosinca 2012, od 11 do 23 sata u svim prostorima Muzeja suvremene umjetnosti odvijat će se programi u povodu 3. godišnjice useljenja u novu zgradu. Proslavu, obećaju, ne otkazuju ni u slučaju obilnog snijega, nego vas štoviše pozivaju da se doete ugrijati i razveseliti u toplim razigranim prostorima.

Čekaju vas naime sjajne izložbe: Mladen Stilinović “Nula iz vladanja“, Karim Rashid “Ideologija ljepote“, Tošo Dabac “U/lice Zagreba“ pa ako ih dosad niste imali priliku razgledati, ovo je idealna prilika da to nadoknadite – sami ili uz stručnu pratnju kustosa, razgovore s Mladenom Stilinovićem i Perom Dabcem.

Svečano slavlje počinje već u 11 sati kad možete prisustvovati dovršetku nove slike na zidu muzejskog kafića, koju ove godine crta Daniel šuljić. Bit će to veliki kolač za roendan!

Budete li lutali predvorjem možda postanete dio “nevidljivog“ performansa Božene Končić Badurina.

Od 16 sati počinje performans Labin Art Expressa, koji jamči nezaboravno iskustvo: bit će to jednodnevna umjetnička akcija reinterpretacija je 20-godišnjeg djelovanja ove kulturno-umjetničke udruge – od bezobzirnih eksploatatora prošlosti, preko vještih trgovaca maglom sadašnjosti, do glasnika uzbudljivo brze podzemne budućnosti – s posebnim naglaskom na njihov temeljni projekt “Underground City XXI“.

U 20 sati će se na platformi ispred MSU održati svojevrsni vrhunac proslave, skulpturalni performans “Spomenik heroju 21. stoljeća”, a već sat nakon toga, u 21.00 gastro performans &; instalacija “Ké tama / 24 Kitchen” u predvorju.

Od 20.30 počinju koncerti, a sviraju vam Kimiko i Doshlee.

MSU naravno, kao i uvijek, misli i na djecu pa možda ona povedu vas na proslavu. Naime, čeka ih bogati, raznovrstan i zanimljiv program koji se razmilio po cijelom muzeju:

11.00-20.00 “Jelka ili bor? Nevažno! Glavno da je tvojih ruku djelo“, radionica u MSU dućanu

16.00 Predstava za djecu Ogledalce, ogledalce, Narodno sveučilište Dubrava, Dječje kazališta Dubrava, u dvorani Gorgona

17.00 Kreativna likovna radionica za djecu, u školici

11.00-20.00 Roendaonica, predstavljanje novog koncepta proslave dječjih roendana u MSU-u, Zeleni salon na 2. katu, prostor Zbirke u pokretu

Za više informacija odsurfajte na www.msu.hr

U svakom slučaju, ne propustite!

Odgovori