Spektakl Zagrebačke filharmonije otvara 13. sezonu Kazališta Ulysses

Trenutno pregledavate Spektakl Zagrebačke filharmonije otvara 13. sezonu Kazališta Ulysses

13. sezona Kazališta Ulysses započinje 6. Srpnja, a otvara ju spektakularni koncert “Salsa Filarmonica” pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog, u izvedbi Zagrebačke filharmonije.

“Salsa Filarmonica” je projekt Zagrebačke filharmonije koji je u dva navrata izvoen u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog uz solističke nastupe nezamjenjivog latinoameričkog glazbenika i pokretača latino scene u Hrvatskoj Ricarda Luquea.

U brijunskom okruženju će ovaj jedinstveni glazbeno – plesni projekt zasigurno zaživjeti u posebnoj atmosferi kroz suradnju vrhunskih glazbenika i plesne energije u salsa ritmovima.

Dinamične vokalne izvedbe na pozornici pratit će vrhunski plesači salse koji će udruženom vokalno-plesnom energijom raspjevati i rasplesati publiku na Brijunima. Aranžmane skladbe napravio je Dubravko Palanović, skladatelj i član orkestra Zagrebačke filharmonije.

Najavljeni program se nastavlja srpanjskim reprizama kultne predstave “Kralja Leara” i “Odiseja” Gorana Stefanovskog, te “Pokojnika” Branislava Nušića i Brechtova “Zadrživog uspona Artura Uija” koje će igrati u kolovozu.

Ovogodišnja premijera zakazana je za 2. kolovoza, a radi se o “Shakespeareu u Kremlju” Ive štivičića, kojemu je ovo, nakon “Pijane noći 1918” druga suradnja na Brijunima. Režiju premijernog naslova potpisuje Lenka Udovički, a projekt je koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Kazališta Ulysses.

Književnik Milan Rakovac osmislio je program “SubLit Caffe – Vrisak stiha 1913 – 2013”, pjesničku večer koja će se održati u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu, 19. srpnja.

Dan kasnije, tvrava Minor na Malom Brijunu ugostit će koncert “Sevdah u srcu Europe” Amire Medunjanin koja će, pored bosanskohercegovačkih sevdalinki, izvesti i tradicijske pjesme s područja Makedonije i Crne Gore.

Program 13. Ulyssesove sezone dostupan je na vebnoj stranici www.ulysses.hr, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima.


Odgovori