Sirova hrana

Sirova hrana

… Sirovi kruščići, mariniran i dehidriran složenac od tikvica i gljiva, pašteta od heljde i suhih rajčica, te deserti, brojni deserti. Prije tridesetak godina priča o sirovoj prehrani proizašla je iz potrebe za boljim zdravljem, a danas je prerasla u čistu kulinarsku čaroliju. U novom broju časopisa Ženska posla pročitajte životnu priču Darka i Lene Jurić koja se razvila u tim Art of Raw, u centru grada vode Elixir – prvi klupski restoran sirove hrane u cijeloj regiji.

Chia Puding s umakom od malina
Sastojci za puding:
1 banana
½ šalice konopljinih sjemenki
4 žlice chia sjemenki
malo vanilije u prahu
4 žlice sirovog nepasteriziranog meda ili sirovog agavinog sirupa
Priprema:
Chia sjemenke potopite u pola šalice vode na 15 minuta. One će nabubriti i upiti vodu. U Vitamix blenderu izmiksajte konoplju s dvije šalice vode. Miksajte toliko dugo dok voda ne postane bijela. Dodajte jednu bananu, vaniliju i med (ili agavin sirup) te još kratko miksajte. Dobivenu kremu izlijte u zdjelu te žlicom umiješajte namočene chia sjemenke. Ostavite da odstoji 15 minuta.
Sastojci za umak od malina:
2 šalice svježih malina
4 žlice sirovog nepasteriziranog meda ili sirovog agavinog sirupa
Priprema:
Maline i med (ili agavin sirup) stavite u Vitamix blender i miksajte dok ne dobijete glatki umak. Prema želji umak možete procijediti kroz sito kako bi odstranili sitne sjemenke malina.
Servirajte tako da koktel čaše napunite žlicom chia pudinga, pa žlicom umaka od malina te opet stavite žlicu chia pudinga. Završite tako da ukrasite svježim šumskim voćem.

Odgovori