SHUT UP AND DANCE: Spoj klasičnog plesa i elektronske glazbe

Trenutno pregledavate SHUT UP AND DANCE:  Spoj klasičnog plesa i elektronske glazbe

“Shut up and dance”, autorski projekt Ronalda Savkovića, dinamična je i energična predstava ansambla Baleta, prava eksplozija energije, mladosti i ljepote na sceni.
Premijerno će biti izvedena u utorak, 15. siječnja 2013. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19.30 sati.
Spoj elektronske glazbe i plesa na špicama koji ćemo vidjeti prvi put nije samo novina već i pravo osvježenje u riječkom baletnom repertoaru.

Predstavljajući projekt, Ronald Savković je kazao kako je predstavu stvarao na temelju svog osobnog stila koji je pak nastao na njegovom plesačkom iskustvu što ga je stekao radeći s najpoznatijim koreografima današnjice. Istodobno je najavio kako će predstava u svom plesnom izričaju donijeti i klasiku i neoklasiku, ali i suvremeni i avangardni ples.

Autor glazbe je hrvatski glazbenik i producent elektronske glazbe Rene Beer.
Asistentica koreografa je Ersilia Nikpalj, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić dok kostimografiju potpisuje poznati makedonski modni dizajner i kostimograf Aleksandar Nošpal. On je kazao kako su kostimi zapravo proizašli iz plesa te slijede eseteiku Ronalda Savkovića koju odlikuju čistoća i jednostavnost. Meutim, principom montaže i demontaže, jednostavan kostim s početka se tijekom predstave nadograuje elementima da bi na kraju prerastao u nešto drugo.

Plesači Jovana Miroslavljević, Marta Kanazir, Shaun McLaughlin i Ricardo Freire svoje iskustvo rada na ovoj predstavi opisali su kao iznimno zanimljivo i dragocjeno, kao novost za koju vjeruju da će privući mladu publiku i to i onu koja do sada možda nije dolazila u kazalište.
U predstavi plešu Marta Kanazir, Jovana Mirosavljević, Paula Rus, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea Vukman, Anka Zgurić, Tanja Tišma, Shaun McLaughlin, Ricardo Freire, Martin Grainger, Svebor Zgurić i Daniele Romeo dok su u alernacijama Anna Ponomareva, Tena Ferić Dokmanović, Leonid Antontsev i Vitalij Klok.

Prvi blok predstava je na programu u HKD- u na Sušaku do 21. siječnja.

Odgovori