Samostalna izložba slika Jadranke Vukomanović Pavelić

Trenutno pregledavate Samostalna izložba slika Jadranke Vukomanović Pavelić

U prostorijama Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu, održala se prva samostalna izložba umjetnice Jadranke Vukomanović Pavelić. Autorica je prvu samostalnu izložbu pripremila nakon više od tri godine bavljenja slikarstvom u klasi profesorice Ane Tomljanović.

Prostor i galerija Odsjeka 2000. ponovno je oživjela i uz predsjednika Johna Caldarevica te likovnih stručnjaka, likovnog promotora dr.sc. Zorana Bručića i prof. Ane Tomljanović izložba je svečano otvorena 28. ožujka.

Nakon vrlo uspješno održanih nekoliko zajedničkih izložbi i sudjelovanja na više likovnih kolonija, autorica se upustila i u samostalno predstavljanje zagrebačkoj publici s već prepoznatljivim i zaokruženim opusom. Slike odišu vitalnošću, energijom, temperamentom i žestinom, vedrinom i životnom radošću, što se očituje u snažnom, živom koloritu i potezima kista.

Prof. Ana Tomljanović, mentorica slikarice, istaknula je kako u izloženim djelima autorica nudi preobrazbu motiva, bilo na razini klasične estetske slike ili u otkrivanju novih mogućnosti izričaja.

Slikarica njeguje postulate slikarske tradicije, mjeru realistične odmjerenosti, poštujući kolorističku usklaenost, sastavnice i ugoajnost sukladnu trenutku i trajanju doživljaja.

Otvorenju izložbe koja se zatvara sredinom travnja, prisustvovali su mnogobrojni članovi Hrvatske bratske zajednice, kao i prijatelji autorice.

Odgovori