Sajam nakita i modnih dodataka

Sajam nakita i modnih dodataka

U nedjelju 10.03.2013. u Tvornici kulture, u Zagrebu, udruga Kloto organizira prodajno-izložbeni sajam unikatnog nakita i modnih dodataka naših umjetnika.

Na sajmu ćete moći vidjeti razni nakit – ogrlice, naušnice i prstenje, napravjeno u najrazličitijim tehnikama i stilovima. Kao najzanimljivije izdvojili bi nakit od ljuske nojevog jaja, pixel art nakit i jedan novitet na hrvatskoj sceni – stempunk privjeske i broševe.
Isto tako biti će predstavljeni modni dodaci koje su naši umjetnici osmislili za vas – rukom raeni šalovi, marame, kape, šeširi, rukavice, unikatne torbe, broševi i još mnogo toga izraeno marljivim rukama naših umjetnika.
Sav nakit i modni dodaci koji će se moći vidjeti i kupiti na ovim sajmovima su jedinstveni, originalni i rukom izraeni.

Uz umjetnike iz udruge Kloto, na sajmu će sudjelovati i drugi umjetnici, obrtnici i druge udruge koje se bave kreativnim radom i poticanjem kreativnog i stvaralačkog izražavanja.

U sklopu sajma organizira se i humanitarna prodaja, a sav prihod će biti namijenjen Udrugama Don Kihot terapijsko jahanje, Prava šapa i Prijatelji životinja.
Na njihovim štandovima ćete moći saznati sve informacije o dosadašnjem i budućem radu tih udruga, njihovim projektima i aktivnostima.
Tijekom cijelog sajma prisutni će biti i gosti iznenaenja koji su za vas pripremili zabavni program.

što je udruga Kloto?

Udruga Kloto koja okuplja umjetnike koji će izlagati na sajmu je nastala iz Kovač shopa, kao nužnost borbe protiv državne mašinerije koja nije baš naklonjena malim poslovnim objektima.
Priča o Kloto dolazi iz grčke mitologije: Bile su 3 sestre, božice sudbine koje su odlučivale o sudbini i životu svakog smrtnika. Bile su prikazane kao 3 razdoblja života svake žene: djetinjstva, zrelosti i starosti. Srednja sestra, prikazana kao zrela žena, je odreivala duljinu niti života, najstarija sestra, prikazana kao starica je rezala tu nit života, a najmlaa, djevojčica imenom Kloto je tkala tu nit života.

Upravo ta najmlaa djevojčica udruzi je inspiracija, jednako kao što ona tka životnu nit,udruga stvara predmete koji živote obogaćuju svojom maštovitošću i kreativnosti.
Mali čarobni dućan udruge je otvoren u Masarykovoj ulici 14 (u dvorištu) gdje vrijedni umjetnici izlažu i prodaju svoje radove.
U trgovini potražite najširu ponudu kreativnih predmeta, od odjeće, nakita, modnih dodataka pa do raznih ukrasnih predmeta sa alternativnim štihom, a sve isključivo u obliku ručnog rada.
Vrijedi naglasiti i da su svi predmeti unikatni, djelo vrijednih članova udruge.

Udruga je otvorena svima koji se bave kreativnim stvaralaštvom bilo amaterski bilo profesionalno, jedini uvjet je da je to Vaših ruku djelo.
Stoga, su svi dobrodošli u udrugu bilo kao simpatizeri, članovi ili kupci.

Više o samoj udruzi i ponudi možete se vidjeti na web stranici udruge www.udrugakloto.hr a može ih se pratiti i na Facebooku i Twitteru ( @udrugakloto )

Odgovori