S ONE STRANE – Izložba Petre Žabčić

Trenutno pregledavate S ONE STRANE –  Izložba Petre Žabčić

Akademska slikarica Petra Žabčić jedna od glavnih suradnica O’grade i ilustratorica njihove zanimljive ograde prireuje u istoj toj O’gradi sjajnu izložbu!

Izložba pod nazivom ‘S one strane’, otvara se 12.travnja u 19h i ostaje otvorena do 12.svibnja.

Na otvorenju će posjetitelje kao i uvijek u O’gradi dočekati uobičajena vesela o’gradina procedura sastavljena od pozdravnih kratkih govora i podužeg čašćenja, te vrhunaravne tombole s Petrinim radovima i promotivnim materijalima O’grade .

Za one koji će željeti dio Petrinog maštovitog onostranog svijeta ponijeti kući postoji mogućnost promotivnog grabeža po autorskim o’gradicama.

Petra Žabčić roena je 17.6.1985. godine u Zagrebu. 2004. godine završila je Srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu (smjer tekstilni dizajner). Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstva. 2008. godine diplomirala je u klasi profesora Igora Rončevića te dobila titulu akademskog slikara. Dodatno se obrazovala na učiteljskom fakultetu te završila program psihološko pedagoške naobrazbe. Suraivala je s književnicom Silvijom šesto izraujući ilustracije za njena djela “Vanda“ i “Pričalica“.

2010. godine ostvarila je prvu samostalnu izložbu “Dom je tamo gdje…“ u kulturnom klubu O’grada, nakon čega su uslijedile izložbe “Gradovi“, “Bijeg u čarobnu šumu“ te “Moja priča”. Izložba “S one strane” njena je peta samostalna izložba te druga izložba u suradnji s kulturnim klubom O’grada.


Odgovori