Roendan umjetnosti u Studentskom centru

Trenutno pregledavate Roendan umjetnosti u Studentskom centru

17. siječnja 2013. u cijelom svijetu slavit će se Roendan umjetnosti ili Art’s Birthday i to slijedom ideje francuskog umjetnika Roberta Fillioua koji je 17. siječnja 1963. proglasio da je umjetnost roena prije točno 1.000.000 godina (kada je netko ubacio spužvu u kantu s vodom).

Nakon njegove smrti, 1987. godine umjetnici diljem svijeta započeli su slaviti njegovu zamisao VJEČNE MREŽE različitim dogaajima uz obvezu umjetnika da donesu svoj “dar“ koji će se moći tom mrežom podijeliti s drugima. Želite li se uključiti u zagrebačko slavlje “okruglog“ 1 000 050. roendana doite u MM centar Studentskog centra u četvrtak u 21 sat ili slušajte Treći program Hrvatskoga radija koji će se i ove godine uključiti u proslavu i to izravnim prijenosom iz 12 europskih gradova meu kojima je i Zagreb.

Hrvatski tim umjetnika u sastavu Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Bojan Gagić i Milica Manojlović, odlučio je posvetiti svoj glazbeni projekt na temu Odsutnost/ Crno-bijelo francuskom teoretičaru književnosti, filozofu, kritičaru i semiotičaru Rolandu Barthesu koji predstavlja polazišnu točku za njihov performance. Kako navode, temi odsutnosti potreban je fokus, a fokus ovog radiofonijskog projekta bit će fotografija inspirirana fragmentima iz knjige Svjetla komora Rolanda Barthesa. (live stream na www.hrt.hr)

Ako ne možete do SC-a predlažemo da Roendan umjetnosti proslavite uz Treći program Hrvatskoga radija koji će se u trajanju od 20,00-22,00 sata uključiti u projekt Europske unije radija u koji su uključene 22 nacionalne i nezavisne radijske postaje (https:/artsbirthday.ebu.ch/). Urednica Iva Lovrec štefanović kroz dva sata kombinirati će prijenose iz 12 gradova (Helsinki, Bruxelles, Laussane, Mustelbach, Prag, Stockholm, Bratislava, Hilversum, Pariz, Karlsruhe, Beograd i naravno Zagreb). Toplo preporučamo!


Odgovori