Predstavljena ekološka inicijativa dm green city project 2013.

Trenutno pregledavate Predstavljena ekološka inicijativa dm green city project 2013.

U ovoj Meunarodnoj godini voda organizatori ekološke inicijative dm green city project 2013. najavili su niz aktivnosti za graane kojim žele podići razinu svijesti o važnosti voda i aktivnom sudjelovanju graana u zaštiti okoliša.

Idejni začetnik projekta, Marko Lasić Nered, najavio je dm H2O turneju, prvu u nizu aktivnosti koje će u sklopu dm green city projecta 2013. educirati graane o važnosti voda i uključiti ih u očuvanje hrvatskih vodnih bogatstava.

Na medijskoj konferenciji Lasić je istaknuo kako za ožujak planiraju veliku akciju čišćenja vodenih površina. Pod parolom “Očistimo hrvatske vode zajedno“, a u suradnji sa udrugom Dinaridi-DISKF i lokalnom zajednicom čistit će se vodene površine u pet hrvatskih gradova, šibeniku, Karlovcu, Osijeku, Varaždinu i Zagrebu.

Kao aktivni dio zajednice, dm će iskoristiti svoju poziciju društveno odgovorne kompanije, kako bi zajedno sa partnerima i sugraanima zaštitili bogatstvo vode koje nam je priroda podarila.

“Do kraja veljače kupovinom odabranih proizvoda zdrave hrane i prirodne kozmetike kupci dm-a, štede i doniraju 1 kunu za realizaciju ekoloških akcija unutar dm green city projecta. Ne samo da ćemo učiniti nešto dobro za zajednicu, nego ćemo se i pritom dobro zabaviti, budući da pripremamo niz edukativno-zabavnih sadržaja koji će nam približiti koliko je voda bitna za naš planet, za Hrvatsku i naš organizam“, rekla je Gordana Picek, članica uprave dm-a.

U suradnji s Hrvatskim vodama i njihovim programom pokretnog laboratorija, dm H2O turneja organizirati će i niz zabavnih radionica za najmlae, pripadnike lokalnih eko škola koje će i ove godine sudjelovati u eko akciji dm green city projecta ˝Zeleni korak“. Takoer, posjetitelji će se sa instruktorima ronjenja iz udruge ˝Dinaridi-DISKF˝ moći upoznati s aktivnošću ronjenja.

PBZ Card će kao sponzor i ove godine podržati dm green city project. Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, istaknuo je kako time žele potvrditi da ekološku održivost ne smatraju jednokratnim, kratkoročnim projektom, već ju promatraju kao dugoročni i sveobuhvatni projekt, koji jedino takvim pristupom i može dati značajne rezultate. PBZ posebno podržava edukativni dio ove akcije namijenjen školskoj djeci pa će shodno tome najuspješniji razred nagraditi izletom u jedan od naših nacionalnih parkova ili parkova prirode.

dm green city project je kao sveobuhvatnu ekološku inicijativu usmjerenu ka uključivanju graana i edukaciji o važnosti zaštite voda podržalo i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, čiji je predstavnik, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza podsjetio kako nam je svima zadaća brinuti o zaštiti okoliša ponajprije zbog nas samih.

Projekt su podržali i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb, razne poznate osobe od sportaša preko TV lica do kulturnjaka, a na press konferenciji je sudjelovao i Stipe Božić, jedan od najpoznatijih hrvatskih alpinista i putopisaca koji je istaknuo kako su upravo ovakve inicijative način da se krene u ostvarivanje prijeko potrebnih promjena.

Na konferenciji su najavljene i druge aktivnosti dm green city projecta poput obilježavanja Dana planete Zemlje u travnju, lifestyle dogaanje sa hrvatskim dizajnerima u svibnju, dm ženske utrke u lipnju, a akcijom skupljanja papira u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske “Zeleni korak“, dm green city project uključit će i naše najmlae u ekološki odgovorno djelovanje.

Projekt završava dodjelom dm green city nagrada koje će odati priznanja najistaknutijim pojedincima, tvrtkama i organizacijama koje su ostvarile posebne rezultate u očuvanju i zaštiti okoliša.

Odgovori