Povratak Ekvinocija na lokrumske hridi

Povratak Ekvinocija na lokrumske hridi

Legendarni Vojnovićev i Juvančićev “Ekvinocijo“, premijerno izveden 2004. godine na 55. Igrama, ovo se ljeto vraća na stijene otoka Lokruma. Tim povodom redatelj je Festivalski dramski ansambl okupio na probama u zagrebačkom HNK, a u srpnju s probama nastavljaju u Dubrovniku.

“Ekvinocijo“ je godinama osvajao srca festivalske publike čemu svjedoči pet godina igranja pred punim gledalištima, a ništa manje blagonaklona nije bila ni kritika. Dobitnik je četiri nagrade hrvatskog glumišta za 2004. godinu uključujući nagradu za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje, dok je Doris šarić Kukuljica za ulogu Jele osvojila nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu, a Deni šesnić za oblikovanje svjetla nagradu za poseban doprinos kazališnoj umjetnosti.

Uz redatelja Joška Juvančića scenograf je Marin Gozze, oblikovatelj svjetla Deni šesnić, kostimografkinja Ingrid Begović, dok se u ulozi Frana Dražića pojavljuje Frane Perišin, u ulozi Nika Marinovića Maro Martinović, Doris šarić Kukuljica igra Jelu, Nikša Kušelj Iva Ledinića, a Nika Burelez njegova je Anica. Vlaha Slijepog igra Kruno šarić.

Ekvinocijo je na repertoaru 64. Igara 4., 5., 6. i 7. kolovoza.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, generalni sponzor Vipnet te brojni drugi sponzori i donatori poput Peugeota, Siemensa, Croatia Airlinesa i drugih. Vipnet, kao generalni sponzor, već trinaest godina podupire tradiciju Igara te pomaže u kreiranju najprestižnijeg kulturnog dogaaja u Hrvatskoj.

Odgovori