Porečki povijesni festival – Giostra

Trenutno pregledavate Porečki povijesni festival – Giostra
šesto izdanje Porečkog povijesnog festivala – Giostra održat će se od 7. do 9. rujna u Poreču. Porečka Giostra, koje se tradicionalno održava drugog vikenda u rujnu, i ove će godine okupiti više od 300 kostimiranih sudionika.
što vas sve očekuje:
Barokno vjenčanje
Budite gosti na spektakularnom baroknom vjenčanju! U stvarnoj svadbenoj ceremoniji pred svećenikom i okupljenom publikom mladenci će izmijeniti bračne zavjete, a sve prema svadbenim običajima i uzusima Crkve u 18. stoljeću.
Viteški turnir
Posvjedočite viteškoj hrabrosti na trkalištu na lokaciji Vrtli kod Cantine, gdje će natjecatelji pokazati svoje umijeće gaanja kopljem u metu (Saracena) s galopirajućeg konja, tragom zahtjevnih pravila navedenih u arhivskim vrelima iz 1745. godine.
Dramska predstava: Iustitia 1699.
Proživite doživljaj koji je uzdrmao barokni Poreč godine 1699., kada je ozloglašeni razbojnik Domenico Furlan uništio svetohranište porečke Bazilike. Nakon suenja biva proglašen krivim za taj nezapamćeni zločin i pogubljen, a pučka proslava izvršenja pravde prerasta u zabavu. Pridružite se slavlju i uživajte u svoj raskoši baroka…
Giostra sajam – Fiera franca triduana
Posjetite povijesni sajam u starogradskoj jezgri gdje će vas dočekati obrtnici i trgovci. Upoznajte stare zanate i običaje, trgujte i ponesite sa sobom originalni suvenir.
Fotografski natječaj
Pratite Giostru i sudjelujte u fotografskom natječaju. Osjetite, doživite i zabilježite atmosferu nekadašnjeg vremena na lokacijama starogradske jezgre.
I još…barokni plesovi i glazba, modne revije, skečevi, radionice za djecu i odrasle.
Zabavite se na Trgu slobode i u starogradskoj jezgri uz bogat plesni i zabavni program. Doživite istinsku baroknu atmosferu kroz inscenacije svakodnevnog života porečkih plemića, upoznajte njihove običaje, navike i interese. Očekuju Vas takoer mačevaoci, zastavničari, dobošari i ostali ulični zabavljači, a za najmlae je osiguran i kreativni dječji kutak.
Vidimo se ovog vikenda na 6. Porečkom povijesnom festivalu – Giostra!

Odgovori