Počinje Ogulinski festival bajke

Trenutno pregledavate Počinje Ogulinski festival bajke
U Ogulinu se od danas pa sve do nedjelje održava 7. Ogulinski festival bajke.
Ogulinski festival bajke je kulturno-turistička manifestacija, koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetničku i kulturnu produkciju namijenjenu djeci, mladima i odraslima.
Prema zamisli umjetničkog direktora Maria Kovača, petak je Dan Ivane Brlić-Mažuranić, subota Dan životinjskog carstva, a nedjelja je proglašena Danom dječjih pustolovina.
Cjelodnevni program festivala obuhvaća sadržaje s područja dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju, koncerte, i veliki broj edukativnih i kreativnih radionica. Jedno od atraktivnijih sadržaja je svakako trojezično pripovijedanje/storytelling (na francuskom, njemačkom i hrvatskom jeziku) koji svake godine okuplja sve veći broj poklonika meu svim dobnim skupinama, a tradicionalna biciklijada – Ciklobajka oduševljava ljubitelje prirode i rekreacije. Svojim prpošnim rastom i sazrijevanjem, Ogulinski festival bajke postaje željno iščekivano vrijeme u kojem djeca, mladi i njihove obitelji žive bajku.
Za sve koji žele doći vlakom, eko-turistički vlak Karlek prometovat će u subotu, 9. lipnja, na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb. Vlak sa zagrebačkog Glavnog kolodvor polazi u 7.45 sati, a iz Ogulina se vraća u 17:55 sati. Povesti možete i kućnog ljubimca.
Povratne vozne karte mogu se kupiti na blagajni Zagreb Glavnog kolodvora i Karlovca. Po istoj cijeni karta se može kupiti i u vlaku. Cijena karte je 55,00 kn za odrasle i 25,00 kn za djecu od 2 – 12 godina. Ukoliko želite povesti kućne ljubimce ili bicikle i tako sudjelovati na Ciklobajci, nadoplata je 25,00 kn.
Gosti će moći dobiti i putovnicu zavičaja bajke za raznovrsne pogodnosti u ugostiteljskoj ponudi. Iz programa s ukupno 68 različitih sadržaja organizatori za najavu izdvajaju karlovački Teatar sjena, Buditelje, Artistiku, kazalište Produkcija Z iz Splita, kazalište BEMBO, Zagrebačko kazalište lutaka, Kristalnu kocku vedrine iz Siska, kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, kazališta Svarog, Merlin, Mala scena, dječje kazalište Teatar OZ, dječje kazalište Ivana Brlić-Mažuranić iz Slavonskog Broda, pripovjedno kazalište Jadranke Bargh, udrugu Pusti priču iz Pule, dramski program Hrvatskog radija, kazališnu skupinu Jaglac/DND Ogulin, Udrugu Radost Ogulin, kazališnu udrugu Đula, Udrugu Ruta s Cresa, Udrugu šuška iz Osijeka i Atelje Janja Gora. Festival se održava u organizaciji Udruge Ogulinski festival bajke i ogulinske Turističke zajednice vezano za činjenicu da je u Ogulinu 1874. godine roena Ivana Brlić-Mažuranić, autorica zbirke pripovijedaka Priče iz davnine i Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, prvog dječjeg romana hrvatske književnosti.
Ciklobajka će svakako razveseliti ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Posjetitelji će biti predvoeni BK Babaroge i Moto klubom Vještice, koji će odvesti bicikliste nekim rutama Ogulina te im pokazati ljepote Ogulinskog krajolika. Po dolasku s eko turističkim vlakom Karlekom na Ogulinski kolodvor, odlazi se u Frankopanku kulu da se svim putnicima Karleka izrazi dobrodošlica dolaska u Ogulin. Potom svi biciklisti kreću u svoju nezaboravnu vožnju Ogulinom – zavičajem bajke.

Program festivala možete pogledati ovdje.

Odgovori