Pobjednički recept za ožujak – Proljetna miso juha za hladna jutra

Pobjednički recept za ožujak – Proljetna miso juha za hladna jutra

Zagrijte malo sezamovog ili maslinovog ulja u loncu pa na to bacite mrvicu čilija, jedan češnjak i sitno nasjeckani mladi luk. Samo lagano popržite 10-15 sekundi pa dodajte vodu (oko 1 litru ili smanjite količinu ako je za jednu ili dvije osobe). Pojačajte plamen i kad zavri ubacite u juhu tofu narezan na kockice i cvjetiće brokule. Kuhajte još 3 do 5 minuta. U meuvremenu umiješajte žlicu misa s malo vode iz juhe, dodajte u juhu i odmah ugasite. Juhu odmah poklopite i neka tako odstoji 2-3 minute. Juhu prelijte po kuhanoj tjestenini ili skuhanoj riži (idealno ako vam je ostalo od prethodnog dana) i dodatno začinite soja sosom po želji.

Petra Dolenc Žmauc

Odgovori