Perwoll FASHION.HR report

Perwoll FASHION.HR report

Ožujak je stigao i usprkos lošem vremenu i niskim temperaturama i ove su nam godine predstavljene proljetne kolekcije hrvatskih dizajnera na ovogodišnjem Perwoll FASHION.HR-u. Zagrebački Velesajam dobio je modni makeover i ugostio brojne ljubitelje hrvatske mode od 13.-16. ožujka koji su imali priliku upoznati trendove iz prvih redova kroz dizajn Aleksande Dojčinović, Aleksanda Žeravca, Martine Felje, Ivice Skoke i mnogih drugih

Piše: Mateja Sučević

Svoju viziju proljeća prva je predstavila Aleksanda Dojčinović u suradnji s Kevinom Murphyem koja nam je prikazala niz minimalističkih, ženstvenih i romantičnih silueta koje ljube obline i žensko tijelo. Mladoj dizajnerici potporu su dale brojne posjetiteljice noseći kreacije s njenim potpisom.

LIFT by Perwoll / Pavla Aleksic

Modni dvojac I-gle otvorio je drugu večer te predstavio zanimljivu kolekciju koja iza geometrijskih motiva i formi krije suptilnu seksipilnost. Prikazali su niz pažljivo krojenih, nosivih hlača, haljina i prsluka. Večer je nastavila Ivana Barač u sličnom tonu poput prethodnog dvojca. Barač je i ove godine nastavila igru sa svojom omiljenom crnom bojom te dala naglasak na koketnosti stavljajući svoje modele u kratke suknje i haljine te kožne topove. Prekrasnu, romatičnu i mladenačku kolekciju prikazala nam je Pavla Aleksić. Pistom su šetali nude šarmantni kaputići i vatrenocrvene haljine koje već vidimo na hrvatskim trendsetericama. Nakon suptilnog šarma Pavle, Petra Vuletić i Saša Hortig dovukli su ulicu na pistu. Studenti TTF-a prikazali su nosivu sportsku kolekciju te postigli pozitivne komentare publike. Favorit domaće modne scene, Ivica Skoko, imao je čast zatvoriti drugu večer svojim dramatičnim toaletama koje savršeno upotpunjuju ovu mističku i gotičku priču s izvrsnim stylingom kose.

Modnu priču treće večeri ispričali su Martina Felja, Marina Design, eNVy room, Young @Sqaut i Morana Krklec. Feljina vizija i ove godine prati prethodne – kožne haljine i popularna igra optičke iluzije punile su pistu. Avangardna Morana Krklec pokupila je pohvale za svoj dizajn koji je printom i dekonstrukcijom modela prikazao kako crna ne treba biti dosadna. Slovenska skupina Young@Squat svoje modele je obukla u androgene komade dok je futuristička Marina Design prozračnošću te neutralnošću prikazala nosiv sportski dizajn. Nije bilo uzvanika koji nije bio oduševljen vizijom eNVY rooma koji je uz klasičnu glazbu i cvijeće prikazao sanjive kombinacije koje su bez daha ostavile pripadnice nježnijeg spola. Glamurozni kompleti i haljine nadahnute starim glamurom upotpunjene je odličnim makeupom koraljnih nota.

Aleksandar Zeravac

Zadnja večer bila je posvećena slavljem hrvatskog dizajna – desetoj obljetnici rada Ivice Klarića. Klarić je modnom retrospekcijom prikazao savršeno krojene komade – sakoe, hlaće te predimenzionalne kapute koje nose uspješni, samouvjereni muškarci. Ana Maria Ricov inspirirala se arhitekturom te poigrala bojama dok se Aleksandar Žeravac njih potpuno riješio, okrećući se moćnoj, snažnoj ženi koji se ne boji crne kože, pletiva i glomaznih Martinsica. Iznenaenje večeri bila je srpska dizajnerica Jovana Marković koja je predstavila kapute s detaljima poput remena ili veza na leima koje je spojila s nježnim, fluidnim suknjama. Modna veteranka Branka Donassy osvaja i ove godine. Iza kreacija midi haljina čokoladnih i sivih boja nalazimo svevremensku modu koja je osvojila sve prisutne.

Ana Maria Ricov

Backstage je ove godine bio veseliji no ikada. Manekenke su skakale u svojim rozim ogrtačima po uzoru na Victoria Secret modele dok su ih objektivi fotografa i blogera lovili ne bi li zabilježili zanimljivu frizuru i šminku. Dizajnere ste mogli zateći u konzultacijama s frizerima i vizažistima kojima svi zaborave dati priznanje iako oni daju točku na i svakom dizajnu.

Modno dogaanje nije prošlo bez mnoštvo poznatih lica koji su iz prvih redova bodrili svoje modne favorite. Tako smo iz večeri u večer mogli uživati u zanimljivim kreacijama Nevene Rendeli, Judite Franković, Anite Dujić, Petre Nižetić i mnogih drugih. Za kraj možemo reći da je Perwoll FASHION.HR ispunio sva naša očekivanja i da se radujemo sljedećem.

Odgovori