Najava-listopad

Trenutno pregledavate Najava-listopadListopad u znaku knjige i Merlinke

Da, ne varaju vas oči – na naslovnici je Merlinka. U zadnji čas smo se sjetile da je preminula prije 50 godina, a to je nešto što treba obilježiti – mislili o njoj što želite, sviala vam se ili ne, nema druge Merlinke. Nama je, kao i tolikim drugima, vječna inspiracija svojom ženstvenošću, seksipilom, ali i ranjivosti i krhkosti. Zato tekstom podsjećamo na njezin izvanredan i prekratak život, a slikama na njezinu bezvremenu ljepotu.

S Merlinkom smo počeli i malu transformaciju naslovnica – pokušat ćemo da budu izazovnije, više komuniciraju s vama i odmaknu se od uniformnosti koja nas okružuje…

Tu je naravno još mnogo tema: Bez šminke za nas govori Milana Vlaović, književnica koja se borila s mnogim predrasudama o ‘ženi nogometaša’ prije nego se dokazala kao vrsna pripovjedačica. Muški pandan joj je kanadski pisac krimića Alan Bradley koji se proslavio serijom knjiga o Flaviji de Luce, a nedavno je gostovao i u Zagrebu.

Pišemo i o vršnjačkom nasilju, ali i ljepšim temama, o plesu, o zaljubljenosti u ono što radimo, i, u mjesecu knjiga, opet o knjigama – cijeli program Festivala Pazi, knjiga! možete naći i na našim stranicama

Ljepotom gospodari bojanje kose, a modni izlog je u znaku… pa, jeseni. Takoer donosimo portret mladog i uspješnog dizajnera Aleksandra Žarevca, a Nenad Korkut piše o vječnom, nepogrešivom Armaniju.

Tu je i reportaža s prekrasnog ekološkog imanja Zrno koje kao da je izronilo sačuvano iz nekih prošlih vremena, oplemenjeno suvremenim znanjima i tehnologijama, a u stalnim rubrikama pročitajte putopis iz Egipta, uredite dom u vintage stilu, skuhajte savršeni ajvar a la Happ, popijte kavu s Julijanom Matanović, pročitajte ulomak iz najnovije knjige Povijest umjetnosti u Hrvatskoj.

I ne zaboravite kolumne naših starih i umornih, ali uvijek duhovitih Viki Vekslić i Zorana Pongrašića, koji pišu o osobnim bankarima, odnosno osobnim obračunima…

Pred nama je još jedan mjesec prepun kulturnih dogaanja, zanimljivih tema, razmišljanja, druženja, nadahnuća…

I ne zaboravite pri ruci imati gumene čizme, kišobran, dekicu, kestene, vrući čaj i dobru knjigu – jesen je stigla! Uživajte.

Odgovori