Muško-ženska prijateljstva

Muško-ženska prijateljstva

Draga Rosie,

imam jedan problem – mislim, to nije nužno problem jer se još ništa nije dogodilo, ali željela bih čuti tvoje mišljenje.

Imam najboljeg prijatelja, već kojih desetak godina, i stvarno smo si dobri. Povjeravamo si puno stvari i konzultiramo se i oko ljubavnih pitanja, izlazimo van, smijemo se i baš se dobro zabavljamo.

Zadnjih nekoliko mjeseci ni on a ni ja nemamo nikakvu vezu i nekako se dosaujemo. Onda mi je on jednog dana iz vedra neba predložio da bismo, ako nam ovakva suša i dalje potraje, mogli prakticirati povremeni seks, naravno, ako sam ja za to. Meni se ideja isprva nije baš svidjela, ali sad, kad razmišljam o tome, sve me više privlači. Mislim, zašto ne?

Ako uspostavimo neka pravila, možda bi moglo funkcionirati?

****

Draga najbolja prijateljice,

iskreno i najiskrenije, NE vjerujem u muško – ženska prijateljstva, osim ako vam najbolji prijatelj preferira vlastiti spol. U tom se slučaju slobodno konzultirajte oko svega. Ponajviše oko gela za kosu, a potom i oko drugih modnih dodataka.

U svakom drugom slučaju, tzv. muško-ženskih prijateljstava, kad-tad doći će do seksualnih tenzija i napetosti, a pravila koja postavite srušit će se kao kula od karata. Ovaj vaš slučaj podsjetio me na epizodu Jerrya Seinfelda, kad on i Elaine sjede na kauču i dosauju se. U tom trenutku pomisle kako bi bilo dobro da se malo, znate već – jer suša im je… Poznato?

No ipak prije negoli se upuste u tu visokorizičnu aktivnost, sastave tri pravila koja će im pomoći da ne pokvare prijateljstvo, a da ipak imaju seks i da pritom ne moraju imati nikakvu romantičnu vezu! Zvuči dobro, zar ne?

Pravila koja su jednoglasno izglasovali (slobodno ih kopi-pejstajte pa mi javite ishod) jesu:

1) ne moraju nazvati sljedećeg dana (dakle, kao da se ništa nije dogodilo)

2) hoće li nakon toga prespavati, po izboru je

3) poljubac za laku noć nije obvezan.

Uvjereni su kako, usprkos tome što još nijedno nikad nije imalo usputan seks s nekime da im to nije pokvarilo prijateljstvo, oni to pomoću ovih pravila mogu. Ispostavilo se da čak ni oni nisu mogli!

Draga moja, savjetujem vam da si pod hitno pronaete vatrogasca koji će sofisticiranom tehnikom “ublažiti“ period strašne suše kroz koji prolazite. šteta bi bilo “usputnim seksom“ pokvariti desetogodišnje prijateljstvo jer možda ste upravo vi ona iznimka koja potvruje kako su muško-ženska prijateljstva ipak moguća. Ako pokleknete, prijateljstvu je kraj. Tada nastupaju drugačiji odnosi o kojima ćemo u drugom pismu!


Odgovori