Miffy za Kolibriće

Trenutno pregledavate Miffy za Kolibriće

U povodu Meunarodnog dana Djece, 20. studenoga 2012., Udruga roditelja vitalno ugrožene djece “Kolibrići“ u suradnji s kazalištem “ Trešnja“ oranizirala je predstavu “ I opet…Miffy“ kako bi donacijom cjelokupnog iznosa od prodaje ulaznica pomogla najmlaima čiji životi ovise o skupocjenim aparatima.

Na konferenciji za medije održanoj prije predstave Udruga kolibrići predstavila je svoje planove i dosadašnje aktivnosti. Predsjednica Udruge Anamarija Bartolinčić tom je prigodom istaknula: “Udrugu smo osnovali radi pružanja moralne, savjetodavne, humanitarne i svake druge pomoći vitalno ugroženoj djeci i članovima njihove obitelji. Trenutno okupljamo 23 obitelji, koje imaju dvadeset i jednog Kolibrića. Nažalost dvoje kolibrića je ove godine preminulo, ali su članovi njihovih obitelji ostali aktivno uključeni u rad Udruge.Nemamo zaposlenih, sve akcije koje poduzimamo obavljaju roditelji uz pomoć volontera. Najčešći problemi s kojima se susreću roditelji naše djece su ogromna količina administracije, nedostatak mjesta na kojem mogu dobiti kvalitetnu informaciju o tome koja su prava njihovog djeteta i kako ih ostvariti“. Gospoa Bartolinčić dodala je kako su roditelji izolirani te se brinu za svoju djecu 24 sata bez mogućnosti odmora i izlaska iz kuće.

Humanitarnu akciju podržali su i brojni poznati roditelji – obitelj Dolenčić, Jasna Nanut, Ines Bojanić, Daria Knez Rukavina, Marijana Miklulić, Nera Stipicevic i drugi. Svojim su dolaskom ukazali na važnost prihvaćanja drugačijih, pogotovo kada su djeca u pitanju jer na kraju dana svako dijete želi biti samo dijete.

Odgovori