MEDICAL YOGA – zdravlje, sreća i mir

Trenutno pregledavate MEDICAL YOGA – zdravlje, sreća i mir

Ako želite jogu bez nepotrebnih mistifikacija i religijskih obilježja, bez priča o svemirskoj energiji, čakrama i još kojekakvim običnim ženama slabo razumljivim fenomenima, Medical Yoga Centar mogao bi biti prava opcija za vas.

Tamo vas čeka jednostavan rekreacijski program joge s izrazitim zdravstveno-terapijskim učinkom, posebno koncipiran za osobe koje vode život ispunjen neprekidnim stresovima, jurnjavi i brigama, život s malo kretanja i opuštanja, a s mnogo zdravstvenih problema; od bolova u leima, pa do nervoze, nesanice, loše cirkulacije, pretilosti itd.

U Medical Yoga Centru s ponosom kažu da su prvi joga centar u Hrvatskoj s pozitivnim ocjenama službenih zdravstvenih institucija i jedini koji je 15 godina zaredom prezentirao jogu studentima Kineziološkog fakultetu u Zagrebu.
Kao posebnu značajku ističu kako će vam vratiti kompletnu uplaćenu članarinu ako vam program ne donese zdravstvena poboljšanja o kojima govore na svojoj web stranici

Za sportaše, treću dob, menadžere…

Zbog praktički beskrajnog raspona svojih vježbi (od najjednostavnijih do onih zahtjevnih) program u Medical Yoga Centru namijenjen je svim kategorijama vježbača; od ljudi treće dobi do vrhunskih sportaša. Korisnici usluga ovog centra bili su i osobe poput oskarovca Branka Lustiga, ali i političari, radijski voditelji, estradne zvijezde itd. Najviše je ipak posve običnih polaznica, uglavnom žena srednjih godina, visoko obrazovanih, koje se žele riješiti tegoba bolova u leima i kralješnici, problema s bolnim mjesečnicama, PMS-a, suviška težine i sl.

Treba naglasiti i učenje pravilnog disanja koje je temelj savršenog zdravlja. Joga u tom smislu djeluje na dvije razine: prva je pravilno duboko disanje uz minimalan napor i trošenje energije.

Druga je raspodjela kisika u sve stanice tijela putem savršene cirkulacije koju takoer osiguravaju jogijske vježbe. Posebna važnost vježbi disanja je činjenica da su one temelj dubokog opuštanja i psihičkog mira, a u tu svrhu polaznice tečajeva upoznaju se i s više od 40 različitih seansi opuštanja, disanja i meditacije.

Ne bojte se početi

Mnoge žene neodlučne su kad je u pitanju prvi dolazak na jogu. Zaziru od pretjerano teških vježbi, ali i od onog osjećaja da će biti “nova koja ništa ne zna“ pa gleda oko sebe kako “svi lijepo vježbaju osim nje“. No, to je u Medical Yoga Centru jednostavno riješeno: voditeljice programa (u pravilu profesorice sa završenim Kineziološkim fakultetom) svaku vježbu izvode zajedno s vama i svaki pokret objašnjavaju kao da su svi na satu “novi koji ništa ne znaju“, a vježbe se prezentiraju uz opširno objašnjenje. Osim toga, uvijek se poštuje temeljno pravilo joge da se vježba samo do granica svojih mogućnosti ili do granica ugodnog. Čim vježba više nije ugodna, prestaje biti zdrava i korisna.

Kad će se pokazati prvi učinci?

Katkada odmah! Već odmah nakon prvog sata vježbanja. Najčešće je to ugodan osjećaj lakoće, opuštenosti i dubokog unutrašnjeg mira. Nerijetko neki oblici nesanice nestaju već nakon jednog ili dva sata prakticiranja joge. Ipak, ne računajući ove slučajeve iznimno brzih rezultata, u pravilu se prvi ozbiljniji učinci pokazuju nakon 1-3 mjeseca joge, uz minimum vježbanja dva puta tjedno.

Za ŽP pripremio:

Medical Yoga Centar Zagreb

Odgovori