Mani Gotovac – FALIŠ  MI u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi

Trenutno pregledavate Mani Gotovac – FALIŠ  MI u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi

Romantični plakati na kojima je ispisan slogan FALIš MI, u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi, a koji su se na valentinovsko jutro poput romantične prašine raspršili po središtu Zagreba dio su kampanje za novo nadopunjeno izdanje knjige Mani Gotovac.

Otkako se pojavila, njena autobiografija ne silazi s prvog mjesta najprodavanijih knjiga. Ženu snažnog “ženskog“ srca i lucidnog “muškog“ uma, kako je opisuju mediji, ne treba posebno predstavljati. Sama Mani kaže da je željela napisati autobiografiju na drugačiji način od uobičajenog, a ovo, prošireno izdanje nastalo je na poticaj brojnih čitatelja, koji su je ohrabrili da otkrije još detalja, a meu kojima se ističe osobito val mlae publike koju je stekla pišući ovu dirljivu ljubavnu ispovijest. Većina pisanjem o svom životu želi popraviti pogreške i postupke, uljepšati svoj život da ispadne veći u tuim očima. Mani nema potrebu vedrim bojama bojiti siva mjesta svoje prošlosti, ispunjavati životne praznine. Krenula je obratnim postupkom – prikazivanjem sebe u svim mogućim i nemogućim, nereprezentativnim ulogama. Ogoljuje svoje “ja“ čak i onda kad bi velika većina to skrila kao zmija noge. Piše i o stvarima koje će šokirati čitatelje, sablazniti licemjere.
Iz gotovo svakog njezina retka, ma o čemu pisala: djeci, muževima, unucima, ljubavnicima, moru, poeziji, kuhinji, kazalištu, politici, pisanju, odjeći, bolestima, starenju, seksu, smrti… izbija fascinantna količina strasti, životnosti. Unatoč gorčini, izdajama onih koje je voljela ili im vjerovala, unatoč ružnim životnim šamarima i beskrajnim tugama, i u ovoj zimi svog života Mani živi za ljubav i želi vjerovati u čovjeka, darovati povjerenje. Želi vjerovati u umjetnost, u snagu kazališta, pa makar i u iluziju da ono doista mijenja svijet u kojem živimo.


“Imala sam potrebu nadopisati drugo izdanje i dati više sebe jer su me brojni mailovi čitatelja ohrabrili da još više otkrijem i ogolim sebe u ovoj priči“
, poručuje Mani.

Jesu li ju brojni čitatelji ohrabrili i motivirali da u ovom proširenom izdanju odgovori na najvažnije pitanje – Tko je Gorki?!
Odgovor potražite u novom izdanju knjige!

Odgovori