Ljubav i glazba – koncerti povodom Valentinova

Trenutno pregledavate Ljubav i glazba – koncerti povodom Valentinova

Ljubav je vječna inspiracija glazbenicima. Kroz glazbu, oni ju donose tekstom i melodijom, a publika im ljubav uzvraća slušajući i kupujući njihove albume (nadamo se, originale!), ali i ulaznice za njihove koncerte.
Ove godine neki su se naši poznati glazbenici odlučili počastiti svoju publiku koncertima povodom Valentinova! Zapravo, neki od njih, čije koncerte ćemo vam preporučiti, to čine već tradicionalno, i isto tako tradicionalno rasprodaju dvorane u kojima nastupaju!
Od srca im želimo da tako bude i ove godine, a vama koji ćete biti u publici, želimo da uživate u njihovoj glazbi i svojoj ljubavi!

Prvi u nizu (pred)Valentinovskih koncerata, biti će koncert, zapravo čak dva koncerta Nene Belana!
Neno Belan i njegova grupa Fiumens će nastupiti u Tvornici Kulture 08.i 09. veljače. Na koncertu će imati i goste – grupu Ljetno kino i klapu Kampanel, a na pozornici će im se pridružiti i Aki Rahimovski te Husein Hasanefendić – Hus. Svi koji dou na koncert nesumnjivo će uživati u fenomenalnoj atmosferi koju ovaj kantautor i vlasnik pravog arsenala hitova, koji suvereno vlada scenom već dugi niz godina, uspijeva stvoriti baš na svakoj svojoj svirci. Razlog je jednostavan, Neno Belan svoj posao radi s guštom i s ljubavlju – i to se vidi i osjeti!

12. veljače svoj koncert posvećen Valentinovu imat će i Goran Karan. Pod sloganom “Par je Božji dar“, on će u dvorani Vatroslava Lisinskog održati koncertnu promociju svog novog albuma “Čovik tvoj“ kojeg izdaje nakon petogodišnje diskografske pauze. Na koncertu će uz ovog vrsnog vokalistu nastupiti i njegovi gosti, prijatelji i suradnici koji su ostavili i svoj pečat na njegovom novom albumu. Uz Anu Rucner, Tomislava Bralića i Helenu Bastić, nastupiti će i inozemna gošća Melanie Stormm, koja će sa Goranom predstaviti njegovu autorsku pjesmu Place in my heart. Naš poznati producent Nikša Bratoš, biti će glazbeno pojačanje Goranovog Vagabundo Banda. Glazbeni opus Gorana Karana koji je ispunjen divnim ljubavnim baladama, ali i popis gostiju koji će uveličati ovu njegovu koncertnu večer, garancija su ugodne i romantične, prave valentinovske atmosfere.

14.veljače, baš na samo Valentinovo, svoju “Čarobnu ljubavnu priču“ sa publikom će podijeliti i Marija Husar. Jedinstvenu glazbeno – gastro priču koju Marija već treću godinu zaredom kao poklon za praznik ljubavi prireuje u Hypo centru, ove će godine uveličati i njezina gošća, velika dama hrvatske glazbene scene – Gabi Novak. U večeri ispunjenoj emocijama, poseban glazbeni repertoar publiku će voditi kroz razne glazbene žanrove, a vrhunske gastro delicije i probrana vina slavlju ljubavi pridodat će posebnu čar. Uoči Čarobne ljubavne priče za Valentinovo, izlazi i live CD s prošlogodišnjih nastupa u Hypo centru. Biti će to prava glazbena poslastica za sve romantike, i najbolja pozivnica za ovu čarobno romantičnu večer.

Posljednji u nizu koncerata posvećenih ljubavi je koncert, točnije dva koncerta (jer prvi je velikom brzinom rasprodan), glazbenika koji se može pohvaliti najvećim brojem osvojenih Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, koncert jedinstvenog i osebujnog – Massima.

Tvornica Kulture već tradicionalno “valentinovski termin “, 14. i 15 veljače rezervira za koncert glazbenika koji za svoj posljednji album “Dodirni me slučajno” ne prestaje primati pohvale od strane publike, ali i kritike. Svaki novi singl s albuma postaje hit pjesmom, pa će ovog nevjerojatno vještog vokalistu (ali i gitaristu!) u Tvornici zasigurno dočekati raspjevana publika.

Massimo već 30 godina koliko traje njegova glazbena karijera, ulaže ogromnu količinu energije i ljubavi u stvaranje svoje glazbe, a karizmatičnim nastupom uvijek iznova stvara posebnu atmosferu. Publika to prepoznaje i osjeća pa će mu nesumnjivo i na ovim koncertima tu energiju i ljubav znati vratiti!


Odgovori