Legendarna grupa Boa vratila se na scenu!

Trenutno pregledavate Legendarna grupa Boa vratila se na scenu!

BOA

+ uskoro novi album kojim obilježavaju 30 godina glazbenog djelovanja +
+ koncerti u Rijeci 12.5. i Zagrebu, 18.5.
“Tako lijepa“, “Mir“, “Svi tvoji poljupci“ ili “Stup od soli“ bezvremenske su pjesme zbog kojih su stekli status kultnog art-rock benda. Oni su bili jedni od onih koji su dokazali da je sofisticiranost u rocku zaista moguća i da to ima svoju konzistentnu publiku, a njihove se stilizacije mogu povezati s radom Davida Bowiea, Talking Headsa ili Petera Gabriela. Osamdesetih godina izdali su tri albuma; “Boa“, “Ritam strasti“ i “Govor tijela“ nakon čega je uslijedila izdavačka stanka koja je prije pet godina prekinuta live izdanjem “Best of – Krug“, a publici je ponudila presjek njihovih najpopularnijih pjesama.
Boa je prošle godine odlučila nastaviti svoj kreativni put i sada se vraćaju na scenu u punom sjaju – najavljuju novi album “VII“ (SEDAM) i dva koncerta, u Rijeci i Zagrebu!

Prvi koncert održat će se u Rijeci u Stereo dvorani, u subotu 12.05.2012 u 21h!
Ulaznice za riječki koncert možete kupiti od subote, 28. travnja u Tunelu i Dallas music Shopu u Rijeci po pretprodajnoj cijeni od 40 kn. Cijena ulaznice na ulazu u klub: 50 kn
U zagrebačkom Aquariusu nastupit će u petak 18. svibnja 2012. godine s početkom u 21h!
Ulaznice za zagrebački koncert možete kupiti od subote, 28. travnja, na svim prodajnim mjestima Eventima
ili putem www.eventim.hr po pretprodajnoj cijeni od 50 kn. Cijena ulaznice na ulazu u klub: 60 kn
Kako će biti na koncertima u Rijeci i Zagrebu može nagovijestiti komentar njihovog nedavnog nastupa u Boogaloou, objavljen na portalu Muzika.hr, autora Dine Brumeca : “Legendarna Boa bila je sljedeća na redu. Oni su nekako izgledom, glazbom i sredovječnim šarmom odskakali od ostatka bendova i muzičara u cijeloj večeri. Bilo je tu sakoa, ulaštenih crnih cipela, ženskog back vokala, laid back svirke, a najavljen je i koncert benda za svibanj u Aquariusu.
Pjevač Mladen Puljiz zasigurno je ostavio najbolji dojam na pozornici, a fizički malo podsjeća na Mladena Bodalca, s time da je ‘Boin Mladen’ ostario jedno 500 puta bolje od ‘Prljavog Mladena’. Naravno da je najveća ludnica nastala kada je odsvirana “Tako lijepa”, za koju se bez problema može reći da je jedna od samo nekoliko najvećih hrvatskih pjesmi iz ’80-ih godina.”
Album “VII“ (SEDAM) vam donosi deset novih pjesama, nudi autentični Boin zvuk, a producent albuma je Mladen Malek.
Do sada su objavljena dva službena singla “Pijavice“ i “Fake“. Posljednji i prije svega vrlo plesni singl “Fake“ autorski i aranžerski su
potpisali članovi Boe; Mladen Puljiz, Mladen Malek i Slavko Remenarić, a sadašnje reakcije govore da je riječ o izvrsnoj pjesmi nalik onima s prvih albuma.
Izvrsnom singlu uslijedio je i vizualno atraktivan, novovalni spot za pjesmu “FAKE u režiji Line Kovačević, diplomirane dizajnerice koja gradi uspješnu umjetničku karijeru u Engleskoj.
Uz izlazak albuma grupa Boa se odlučila i “koncertno“ odužiti svima koji su godinama nestrpljivo čekali njihov povratak, a time će obilježiti i 30 godina njihovog stvaralaštva!

Odgovori